Knäckig blåbärspaj
Gokväll vänner ♥ Nu badar jag nästan i blåbär här hemma. Barnen plockar och plockar och jag testar nya blåbärsrecept 😀 Det är helt otroligt så mycket blåbär det finns i skogen i år och jag har verkligen världens snällaste barn som vill plocka hem dem till mig.
Idag gjorde jag en knäckig blåbärspaj som vi åt med vaniljglass. Mmmm.. Det finns nog inget godare än en enkel knäckig paj med ett segt sirapstäcke. Åh vad jag älskar det. Det är verkligen en stor favorit.
Hitta snabbt utan bilder – Lista med bär och rabarber och en Lista med söta pajer och tårtor
KNÄCKIG BLÅBÄRSPAJ
Följ länken för fler blåbärsrecept – 15 recept med blåbär
Knäckigt täcke
- 150 g smör
- 0,5 dl ljus sirap
- 0,5 dl grädde
- 2 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 2,5 dl havregryn
- 1 tsk bakpulver
Blåbär : ca 500 g blåbär (och strösocker om så önskas)
Gör så här
- Blåbär : Sprid ut blåbär i en pajform. Blanda runt bären med strösocker om så önskas (ca 0,5 dl)
- Knäckigt täcke :Smält smör. Drag kastrullen åt sidan och blanda ner sirap och grädde. Rör ihop strösocker, vetemjöl, havregryn och bakpulver. Rör ner blandningen i kastrullen.
- Bred ut knäcksmet över blåbären. Grädda mitt i ugnen 175° i 30-40 min. (tills det knäckiga täcket har fått fin färg) Servera knäckig blåbärspaj med tex. vaniljglass eller vaniljvisp
5 minuter arbetsinsats ger en blåbärspaj som är knäckigt seg och god
Tips! Använder ni frysta blåbär så kan ni blanda runt bären med ca 1 msk potatismjöl innan ni toppar med knäcksmeten.
Här ser ni hur jag breder ut knäcksmet över blåbären. Smeten är sååå god, den måste ni så klart smaka lite på 😛
Knäckig blåbärspaj är god både varm, ljummen och kylskåpskall. Får ni en bit paj över så har ni en perefekt dessert till matlådan dagen efter. Lycka till och stor kram!