Vinbärskaka med topping
Jag blev så nöjd med denna rör ihop kaka med topping så receptet får hoppa in i min kategori Ediths Bästa.
Jag har utgått från en annan av mina favoritkakor och gjort lite ändringar när jag testade fram vinbärskakan 😛 Jag är sååå nöjd och det känns verkligen roligt att få ge er receptet. Ni MÅSTE prova att baka denna kakan.
Vinbärskakan är som en kladdkaka eftersom den inte innehåller något bakpulver och den blir kladdig i konsistensen. Servera den kylskåpskall (det går bra att baka kakan dagen innan servering)
Hitta snabbt utan bilder – Lista med kladdkakor och en Lista med bär och rabarber
VINBÄRSKAKA MED TOPPING
Baka även mina FANTASTISKA HALLONRUTOR
Smet
- 150 g smör
- 2,5 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 ägg
Fyllning : 1 tsk kardemummakärnor, 1 msk strösocker och 3 dl röda vinbär
Topping : 100 g mjukt smör, 2 dl vetemjöl och 1 dl strösocker
Gör så här
- Topping : Arbeta med fingertopparna ihop toppingen till en deg. Ställ åt sidan.
- Fyllning : Mortla kardemumma. Blanda försiktigt ihop kardemumma, socker och vinbär. Ställ åt sidan.
- Smet : Smält smör. Drag kastrullen åt sidan. Låt svalna lite. Rör ner allt till smeten (äggen sist)
- Häll smeten i en smord springform Ø ca 24 cm. Fördela ut vinbärsfyllning över smeten. Avsluta med topping överst.
- Grädda mitt i ugnen 175° i ca 40 min. Låt svalna och ställ sedan in i kylen (låt kanten på formen vara kvar)
Servera vinbärskakan kylskåpskall med tex. vaniljglass, vispad grädde eller vaniljvisp. Eller ät den som en kaka med handen.
Det känns roligt att få ge er receptet
Testa även att baka denna vinbärskakan och denna vinbärskakan och dessa vinbärsrutorna
Jag sprider ut små degbitar (topping) jämnt fördelat över hela vinbärskakan
Han är yngst i min stora barnaskara (jag har 6 barn)
Oscar älskar att vara med i köket. Han gillar att baka, fixa, fota och att vara med på bild. I september fyller han 3 år.
En blivande matinfluencer ♥
Följ oss även här: FACEBOOK & INSTAGRAM
Varje länk leder vidare till flera olika recept