ANNONS

Vinbärskaka med topping

/
vinbärskaka madameedith blogg

Nu vänner ♥ så ska ni få ett nytt recept på vinbärskaka av mig. En galet god sådan kan jag lova. Jag blev så nöjd med denna rör ihop kaka med topping så receptet får hoppa in i min kategori Ediths Bästa.

Jag har utgått från en annan av mina favoritkakor och gjort lite ändringar när jag testade fram vinbärskakan 😛 Jag är sååå nöjd och det känns verkligen roligt att få ge er receptet. Ni MÅSTE prova att baka denna kakan. Vinbärskakan är som en kladdkaka eftersom den inte innehåller något bakpulver och den blir kladdig i konsistensen. Servera den kylskåpskall (det går bra att baka kakan dagen innan servering)

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kladdkakor och en Lista med bär och rabarber

kaka vinbär

VINBÄRSKAKA MED TOPPING

Baka även minaFANTASTISKA HALLONRUTOR

Smet

  • 150 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg

Fyllning : 1 tsk kardemummakärnor, 1 msk strösocker och 3 dl röda vinbär

Topping : 100 g mjukt smör, 2 dl vetemjöl och 1 dl strösocker

Gör så här

  1. Topping : Arbeta med fingertopparna ihop toppingen till en deg. Ställ åt sidan.
  2. Fyllning : Mortla kardemumma. Blanda försiktigt ihop kardemumma, socker och vinbär. Ställ åt sidan.
  3. Smet : Smält smör. Drag kastrullen åt sidan. Låt svalna lite. Rör ner allt till smeten (äggen sist)
  4. Häll smeten i en smord springform Ø ca 24 cm. Fördela ut vinbärsfyllning över smeten. Avsluta med topping överst.
  5. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 40 min. Låt svalna och ställ sedan in i kylen (låt kanten på formen vara kvar)

Servera vinbärskakan kylskåpskall med tex. vaniljglass, vispad grädde eller vaniljvisp. Eller ät den som en kaka med handen.

Det känns roligt att få ge er receptet

Testa även att baka denna vinbärskakan och denna vinbärskakan och dessa vinbärsrutorna

vinbärskakan kladdig god

Här ser ni hur jag fördelar ut topping över vinbären. Jag sprider ut små degbitar (topping) jämnt fördelat över hela vinbärskakan

röda vinbärskakan

Oscar ville vara med och visa den goda kakan. Han är yngst i min stora barnaskara (jag har 6 barn) Oscar älskar att vara med i köket. Han gillar att baka, fixa, fota och att vara med på bild. I september fyller han 3 år. En blivande matinfluencer

baka vinbärskakor
dessert vinbärskaka
kladdig vinbärskakan
0
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00