ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kanelbullekladdkaka

/

Hej vänner. Kul att ses ♥ Idag har Oscar och Fanny bakat världens godaste kanelbullekladdkaka till eftermiddagsfikat. Alltså mums så gott det är med kladdkaka med kanelbullesmak 😛

Och det är ju verkligen perfekt med en kladdkaka som man kan baka på ingredienser som ofta finns hemma. En smidig rör ihop kaka som enkelt rörs ihop i en kastrull, jag älskar det. Det betyder ju mindre disk.

Jag mortlade kardemumma medan Fanny gjorde smeten, tror ni inte att vi missade kardemumman. När Fanny var klar med smeten så började hon med fyllningen och kardemumman glömdes bort. Ja, hur som helst så är 2 tsk kardemummakärnor perfekt till denna mängden smet så hoppa inte över det.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kladdkakor och en Lista med vetebröd & bullekakor

KANELBULLEKLADDKAKA

Följ länken för fler kladdkakor – 30 recept på kladdkaka

Smet

 • 2 tsk kardemummakärnor
 • 200 g smör
 • 2,5 dl strösocker
 • 2,5 dl vetemjöl
 • 1 msk vaniljsocker
 • 4 ägg

Fyllning : 50 g smör, 0,5 dl strösocker och 2 msk kanel

Topping : Pärlsocker

Gör så här

 1. Smet : Mortla kardemumma
 2. Smält smör. Låt svalna lite. Rör ner strösocker, vetemjöl, vaniljsocker och ägg (äggen sist) Fördela ut smeten i en smord springform Ø ca 24 cm.
 3. Fyllning : Smält smör. Rör ner de övriga ingredienserna till fyllningen. Ringla ut fyllning över smeten. Ringla som ett ”kanelbullemönster”
 4. Toppa kladdkakan med pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 25 min. Kladdkakan ska vara lös i mitten när ni tar ut den ur ugnen. Tiden är en ”cirkatid”
 5. Strö på lite extra pärlsocker när kladdkakan är varm. Tryck till pärlsockret mycket försiktigt med handflatan. Låt sedan kladdkakan svalna tills önskad konsistens (tex. i kylen) Servera kanelbullekladdkaka med vispad grädde.

Världens godaste kanelbullekladdkaka

Följ länken för en till variant av kladdkaka med kanelbullesmak – Kanelbullekladdkaka

I denna länken hittar ni även en Kanelbullesockerkaka

Kanelfyllningen går smidigt att ringla över smeten när man använder en kastrull med pip. Ringla runt fyllningen så mönstret påminner om en kanelbulle

Pärlsockret sjunker ner lite i kladdkakan när den är i ugnen. Strö på lite extra pärlsocker direkt efter gräddningen, då blir kanelbullesockerkakan extra fin och god.

En nöjd och fikasugen Oscar. Han fick smaka först av alla. Jag gillar den faktiskt sa han när han smakade ♥ Håll lite koll på kladdkakan när ni gräddar den, alla ugnar är olika och tiden kan därför variera något. När kladdkakan är perfekt gräddad så har den börjat stelna runt kanterna och är fortfarande mycket lös i mitten.

Låt den sedan stelna i kylen till önskad konsistens. Smetig och kladdig eller mer krämig, det beror helt och hållet på hur mycket ni låter den stelna. Lycka till!

1

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00