ANNONS
Integritet på Tailsweep

Äppelrutor med kokos

/

Tjoho! Hej alla. Jättekul att vi ses idag. Hoppas att allt är fint med er ♥ Med mig och familjen är det bara bra. Jag känner mig extra glad idag för jag har ett nytt topprecept med äpple att ge till er. Tillsammans med Fanny har jag tagit fram ett recept på saftiga och goda äppelrutor med kokos 😛

Både jag och Fanny sa, när vi smakade på kakan, att detta blir ett recept i Ediths Bästa. Den är så galet god. Många letar efter äppelrecept nu på sensommaren så jag håller både tummar och tår för att ni väljer att testa just denna äppelkakan. Det skulle göra oss så glada.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med äppelrecept och en Lista med mjuka kakor

ÄPPELRUTOR MED KOKOS (ca 12 st)

Kanske gillar du även detta – 23 RECEPT MED ÄPPLE

Smet

  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl mjölk

Fyllning : 0,5 msk kanel, 1 msk strösocker och 2 äpple

Kokostäcke : 75 g smör, 1 dl strösocker, 1,5 msk vetemjöl, 1 msk mjölk och 2 dl kokos

Gör så här

  1. Smet : Elvispa ihop smör och strösocker. Vispa sedan sakta ner ett ägg i taget.
  2. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner i smeten. Rör sist ner mjölk. Fördela ut smeten i en smord och pappersklädd ugnsform ca 20×30 cm.
  3. Fyllning : Skala och dela äpple i bitar. Blanda runt med kanel och strösocker. Tryck ner äpple i smeten. Grädda mitt i ugnen 175° i 35 min. (gör kokostäcke när det är några minuter kvar av gräddningen)
  4. Kokostäcke : Smält ihop alla ingredienser till glasyren i en kastrull. Rör.
  5. Tag ut kakan ur ugnen. Bred på kokostäcke. Grädda färdigt kakan mitt i ugnen 175° tills fin färg (10-15 min.) Låt svalna. Servera äppelkakan med tex. vaniljvisp

En äppelkaka man längtar efter

Följ länken för fler mjuka kakor – 35 recept på mjuka kakor

Strax innan äppelkakan gräddats klart första omgången så är det dags att göra kokosglasyren. Glasyren ska smältas ihop som ni ser på bilden, den ska inte koka.

Bred sedan ut kokosglasyren på äppelkakan och stoppa in kakan i ugnen igen tills glasyren har fått fin färg.

Följ denna länken för att se en bild på formen jag använde.

Oscar skyndade sig fram till äppelkakan när det var dags för fotografering.

Lycka till alla ni som testar att baka denna supergoda äppelkakan. Tryck gärna på ♥ här under om ni gillar detta receptet. KRAM

4
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00