ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kalljäst rund sesamlimpa

/
sesamfrön nattjäst

Hej vänner ♥ Idag ska ni få ett riktigt bra tips som jag hoppas att ni vill testa i helgen. En kalljäst sesamlimpa som både jäser och gräddas i en springform. Så smidigt!

Degen gör ni snabbt på kvällen och brödet gräddar ni på morgonen. Enklare än så här blir det inte.

sesamfrallor kalljäst

KALLJÄST RUND SESAMLIMPA

Baka även ett KALLJÄST LÅNGPANNEBRÖD

Recept

  • 2 dl kallt vatten
  • 12,5 g jäst (1/4)
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • ca 6 dl vetemjöl

Topping : Sesamfrön

Gör så här

  1. På kvällen : Lös upp jästen med vatten. Tillsätt rapsolja och salt. Arbeta in vetemjöl.
  2. Tryck ut degen i en smord springform Ø ca 24 cm. Ställ en tallrik över formen (eller klä formen med plast) Låt jäsa i kylen under natten.
  3. På morgonen : Smeta ut vatten över brödet. Använd handen. Strö på sesamfrön.
  4. Grädda mitt i ugnen 250° tills fin färg 15-17 min. Låt brödet svalna utan bakduk. Skär upp i valfria bitar med en vass brödkniv.

Det är enkelt att få njuta av nybakat bröd på morgonen

Hitta utan bilder – Lista med bakpulverbröd och kalljäst

nattjäst brödrecepten
bröd form sesamfrön

Lägg ett bakplåtspapper i en springform. Smörj pappret med tex. rapsolja, använd handen så går det enkelt. Tryck ut degen i formen. Lägg på en stor tallrik som lock. Ställ in i kylen tills nästa morgon.

På morgonen penslar ni den jästa degen med vatten och strör över sesamfrön. Och så in i ugnen tills brödet fått fin färg.

kalljäst frukostbröd recepten

Vill ni göra degen på morgonen och grädda brödet på kvällen så går det lika bra hälsar Oscar. KRAM

kalljäst frukostbröd edith
0

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00