Kalljäst rund sesamlimpa

Hej vänner ♥ Idag ska ni få ett riktigt bra tips som jag hoppas att ni vill testa i helgen. En kalljäst sesamlimpa som både jäser och gräddas i en springform. Så smidigt!
Degen gör ni snabbt på kvällen och brödet gräddar ni på morgonen. Enklare än så här blir det inte.

KALLJÄST RUND SESAMLIMPA
Baka även ett KALLJÄST LÅNGPANNEBRÖD
Recept
- 2 dl kallt vatten
- 12,5 g jäst (1/4)
- 1 msk rapsolja
- 1 tsk salt
- ca 6 dl vetemjöl
Topping : Sesamfrön
Gör så här
- På kvällen : Lös upp jästen med vatten. Tillsätt rapsolja och salt. Arbeta in vetemjöl.
- Tryck ut degen i en smord springform Ø ca 24 cm. Ställ en tallrik över formen (eller klä formen med plast) Låt jäsa i kylen under natten.
- På morgonen : Smeta ut vatten över brödet. Använd handen. Strö på sesamfrön.
- Grädda mitt i ugnen 250° tills fin färg 15-17 min. Låt brödet svalna utan bakduk. Skär upp i valfria bitar med en vass brödkniv.
Det är enkelt att få njuta av nybakat bröd på morgonen
Hitta utan bilder – Lista med bakpulverbröd och kalljäst


Lägg ett bakplåtspapper i en springform. Smörj pappret med tex. rapsolja, använd handen så går det enkelt. Tryck ut degen i formen. Lägg på en stor tallrik som lock. Ställ in i kylen tills nästa morgon.
På morgonen penslar ni den jästa degen med vatten och strör över sesamfrön. Och så in i ugnen tills brödet fått fin färg.

Vill ni göra degen på morgonen och grädda brödet på kvällen så går det lika bra hälsar Oscar. KRAM
