ANNONS
Integritet på Tailsweep

Brödkakor med grovt mjöl

/

Hej vänner ♥ Enkelt och smidigt är det jag gillar bäst. Att baka bröd är enkelt. Det tar lite tid från början till slut men arbetsinsatsen är inte stor, den mesta tiden går till jäsning och då kan man ju gör något annat. Längta efter att få smaka på det nybakade brödet till exempel 😛

Idag vill jag tipsa er om lättbakade brödkakor med ett lite grövre mjöl i, grovmalt rågmjöl är det som jag använder. Även vetemjöl finns med i degen för att få brödet luftigt och fint. Så här gör jag:

BRÖDKAKOR MED GROVT MJÖL (4 st)

Baka även 4 STORA VETEKAKOR

Recept

 • 75 g smör
 • 5 dl vatten
 • 25 g jäst
 • 2 tsk salt
 • 1 msk strösocker
 • 4 dl grovmalt rågmjöl
 • 8-9 dl vetemjöl

Gör så här

 1. Smält smör. Häll på vatten. Värm till fingervarmt. Lös upp jästen med lite av blandningen.
 2. Arbeta in resten av blandningen och de övriga ingredienserna. Mängden vetemjöl är lagom när degen vid bearbetning släpper bunkens kanter.
 3. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
 4. Ta upp degen ur bunken och arbeta ut 4 brödkakor. Nagga.
 5. Låt brödkakorna jäsa på två ugnsplåtar under bakduk i 30 min.
 6. Grädda mitt i ugnen 250° i ca 11-12 min. Att baka bröd är enkelt och kul.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med övriga bröd

Här ser ni brödkakorna innan de ska jäsa. Jag delar degen i 4 delar. Varje del arbetar jag ut till en stor boll, med händerna trycker jag ut bollarna till brödkakor. Det går väldigt smidigt och enkelt.

På sista bilden visar jag grovmalt rågmjöl så ni enkelt kan hitta det i mataffären. Lycka till!

4
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00