ANNONS

Kladdkaka med kexchoklad

/
kladdkaka kexchoklad

Hej med ett tips ♥ Jag hade 2 kexchoklad hemma. Vi är 8 personer i familjen och alla var sugna, det blir ju knappt något alls om så många ska dela så jag fick tänka till lite.

Att dela kexchokladen i rättvisa bitar kändes tråkigt, det skulle ju bli så små bitar då när vi är så många. Alla skulle bara bli sugna på mer godis. Lösningen blev att baka en kladdkaka med kexchoklad 😛 Det blev så bra! En enkel kladdig kladdkaka som jag stoppade ner kexchoklad i. Supergott och det räckte gott och väl till hela familjen. Det här blir ett tips från mig.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kladdkakor och en Lista med godis och godiskakor

kexchoklad kaka

KLADDKAKA MED KEXCHOKLAD

Testa även att göra egen KEXCHOKLAD

Recept

  • 125 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 5 msk kakao

Fyllning : 2 kexchoklad

Gör så här

  1. Hacka kexchoklad grovt. Lägg åt sidan.
  2. Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner vetemjöl, vaniljsocker och kakao. Rör ner smält smör.
  3. Grädda i smord springform Ø ca 24 cm. Mitt i ugnen 150° i 30 min. Tryck ner hackad kexchoklad i den nygräddade kladdkakan. Låt stelna i kylen i ca 2 timmar. Servera med vispad grädde och ev. hallon.

2 kexchoklad blev fredagsmys till hela familjen

baka med kexchoklad

Jag hackade kexchoklad i grova bitar. När kladdkakan var varm och inte hade stelnat tryckte jag ner bitarna jämnt fördelat i kladdkakan.

Ungefär två timmar hade jag kakan inne i kylen, då blev den perfekt krämig och kladdig. Kexchokladen mår inte bra av att vara för länge i kylen så gör INTE kladdkakan klar dagen innan servering. Cirka 2 timmar i kylen är lagom.

kexchoklad choklad

Följ länken för fler kladdkakor – 30 recept på kladdkaka

kexchokladkladdkaka
kexchoklad på kladdkaka
2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00