ANNONS
Integritet på Tailsweep

Pannkakor med kardemumma

/

Hej vänner ♥ Här kommer ett litet tips som vi här hemma har blivit tokförtjusta i. Vi smaksätter pannkakor med kardemumma 😛

Kardemumma, kanel och kokos är stora favoriter hemma hos oss, ni som följt mig ett tag vet ju att jag använder just de tre ingredienserna i flera av mina recept. Jag älskar det! Kardemumma i soppa är ju också såååå gott! Testa denna soppan. Smaskigt smaskigt…

Att smaksätta pannkor med kardemumma är enkelt. Det är bara att röra ner mortlad kardemumma i pannkakssmeten och steka pannkakorna som vanligt. Mitt pannkaksrecept kommerhär:

PANNKAKOR MED KARDEMUMMA (ca 14 st)

Grädda även goda VÅFFLOR MED KANEL

Recept

  • 2 ägg
  • 0,5 tsk salt (drygt)
  • 8 dl mjölk
  • 0,5 msk – 1 msk hel kardemumma
  • 4 dl vetemjöl
  • 50 g smör

Gör så här

  1. Vispa med en handvisp ihop ägg, salt, hälften av mjölken (4 dl) och mortlad kardemumma.
  2. Vispa ner vetemjöl till en klumpfri smet. Vispa sedan ner den sista mjölken (4 dl)
  3. Nu kan du antingen smälta smöret och vispa ner det i smeten. Då behövs inte så mycket smör vid gräddningen. Eller tar du inget smör i smeten och lägger i stället i en klick smör i stekpannan mellan varje gräddning.

Servera kardemummapannkakor med tex. hallonsylt och vispad grädde.

Här ser ni hur jag vispar ner mortlad kardemumma i pannkakssmeten. Jag brukar mortla en hel matsked kardemummakärnor för att jag tycker att det är så gott. Alla tycker vi olika så tag mängd kardemumma efter eget tycke.

Hallonsylt är gott till kardemummapannkakor. Och vispad grädde om ni vill göra det extra festligt. Lycka till!

Hitta utan bilder – Lista med pasta och pannkakor

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00