Inlägget innehåller annonslänkar
Hallon och blåbärspaj med cornflakes
Sött
,Man blir ju så glad av fint väder.
Jag hade blåbär kvar i frysen – LÄS HÄR – och ett paket frysta hallon så idag gjorde jag en bärpaj som jag klurat på ett tag. Jag har bakat paj med cornflakes flera gånger tidigare och alltid blivit så nöjd! Det är så gott att använda cornflakes som en smuldeg 😛 Enkelt också.
Tidigare har jag använt äpple till denna pajen. Idag var det första gången jag använde hallon och blåbär. Gott Gott Gott blev det. Mums! Hoppas att ni blir sugna på att testa.
Tallriken kommer från Cervera. Ni hittar den HÄR
HALLON OCH BLÅBÄRSPAJ MED CORNFLAKES
Baka även en ÄPPELPAJ MED CORNFLAKES
Recept
- Hallon och Blåbär (totalt ca 500 g bär )
- 0,5 msk potatismjöl (om ni använder frysta bär )
- 125 g smör
- 5 dl cornflakes
- 1 dl strösocker
- 1,5 dl vetemjöl
Gör så här:
- Häll ut frysta hallon och blåbär i en pajform eller en liten gratängform. Blanda runt bären med potatismjöl. Ni kan även sockra bären om så önskas (valfri mängd tex. 0,5 dl)
- Smält smör. Krossa cornflakes med tex. handen. Rör ner strösocker och vetemjöl. Rör sist ner smält smör.
- Fördela blandningen över de frysta bären. Grädda mitt i ugnen 200° i ca 20 min. Servera hallon och blåbärspaj med tex. vaniljglass eller vaniljvisp
Cornflakes i paj är supergott
Hitta snabbt utan bilder – Lista med bär och rabarber
Potatismjöl gör så att frysta bär släpper ifrån sig mindre vätska när de värms upp i ugnen.
Om ni ska sockra bären avgör ni själva. Jag gjorde inte det men självklart kan ni göra det om ni vill. Ca 0,5 dl strösocker kan vara lagom om ni vill söta pajen.
Oscar min lille minibagare och fotograf.
Än så länge är han hemma med mig, den dag han tröttnar på en bloggande mamma och vill leka med kompisar på dagarna istället så får han gå på förskola.
Nu har han fyllt 3 år och kompisar börjar bli allt mer intressant.
Följ oss även här: FACEBOOK & INSTAGRAM
Varje länk leder vidare till flera olika recept