Inlägget innehåller annonslänkar
Vitlökskyckling med champinjoner
Hej denna härliga fredag ♥ Så soligt och skönt väder vi har här idag, har ni också det? Vi firade in helgen med en vitlökskyckling som är så krämig och god 😛 Mums mums alltså! Detta skulle jag kunna äta varje dag. Jag älskar vitlök.
Precis som de flesta av mina recept så är detta ett lättlagat recept. Liten arbetsinsats och mycket smak, det är det jag gillar mest. Hoppas att ni också gillar det och blir sugna på att testa denna vitlökskycklingen.
Tallriken kommer från Cervera. Ni hittar den HÄR
VITKLÖKSKYCKLING MED CHAMPINJONER (4 port)
Laga även KYCKLING I DILL OCH CITRONSÅS
Recept
- 4 kycklingfiléer
- Champinjoner
- Salt och vitpeppar
- 5 vitlöksklyftor
- 1 dl vatten
- 1 buljongtärning ( kyckling eller grönsaksbuljong )
- 1 dl mjölk
- 2 dl creme fraiche
- 1-2 dl vispgrädde
Gör så här
- Dela kyckling i bitar. Fräs kyckling och valfri mängd skivade champinjoner i en klick smör (använd färska eller konserverade champinjoner) Salta och peppra.
- Pressa ner vitlök.
- Häll på vatten. Hetta upp. Lägg i en buljontärning och låt den smälta. Rör ner mjölk, creme fraiche och vispgrädde. Låt småkoka tills kycklingen är helt klar.
Servera vitlökskyckling med ris eller pasta och sallad (toppa ev. med hackad persilja)
Vitlökskyckling kan man äta varje dag
Hitta snabbt utan bilder – Lista med kyckling
Krämigt och gott med mycket vitlökssmak. Denna kycklingrätten blir en favorit. KRAM