ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kassler med chilisås och ananas

/

Hej med en fantastiskt god och mycket lättlagad kasslergratäng (få ingredienser och liten arbetsinsats) Denna kasslergratängen älskar alla här hemma. Särskilt barnen, tonåringarna lagar ofta denna gratängen när de ska fixa middag. Den är en riktig favoritmaträtt 😛 Mums… så god!

Kombinationen kassler och ananas är ju en klassisk favorit sedan många år tillbaka. Hawaiikassler tror jag även att den kallas. Att toppa den med en krämig chilisås blir väldigt gott. Så här gör vi:

KASSLER MED CHILISÅS OCH ANANAS (ca 5 port)

Laga även en god VITLÖKSKASSLER MED ANANAS

Recept

  • 600 g kassler
  • 1 stor burk ananas (skivor)
  • Salt och svartpeppar
  • 5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl chilisås

Topping : Riven ost

Gör så här

  1. Putsa och skiva kassler. Dela ananas i halva ringar. Varva kassler och ananas i en ugnsform. Salta (sparsamt) och peppra.
  2. Vispa grädde. Blanda vispad grädde med chilisås. Fördela ut över kasslern. Toppa med valfri mängd riven ost.
  3. Gratinera mitt i ugnen 225° tills fin färg (ca 20 min.) Servera kasslergratäng med tex. ris och sallad.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med korv och kassler

Såsen är lätt fixad med vispad grädde blandad med chilisås. Vi brukar salta och peppra på kassler och ananasskivorna. Eftersom kassler är salt så behöver man vara lite försiktig när man saltar. Salta hellre för lite än för mycket. Den som önskar mer salt kan salta extra på sin egen tallrik.

Här ser ni hur fluffig såsen blir av den vispade grädden. Det ser fint ut och smakar mycket gott. Toppa med lite hackad persilja innan servering om så önskas. Lycka till alla som vill testa denna kasslergratängen. KRAM

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00