Äppelkaka
Hej kompisar. Hoppas att första dagen på den nya veckan har varit bra ♥ Idag vill jag tipsa er om en urgod äppelkaka som jag bakade i helgen. Alltså mums mums! Jag måste baka denna kakan snart igen. Den tar slut så fort jag skurit upp kakan i rutor. Barnen här hemma älskar saftiga äppelrutor 😛
Detta är en äppelkaka utan smör (jag bakar den med rapsolja) I smeten har jag rivet äpple och det gör kakan väldigt saftig och god. Lika saftig som en banankaka fast med äpple då. Kakan påminner en hel del om banankaka faktiskt.
Hitta snabbt utan bilder – Lista med äppelrecept och en Lista med mjuka kakor
ÄPPELKAKA MED RIVET ÄPPLE – ca 12 äppelrutor ♥
Kanske gillar du även detta – 23 RECEPT MED ÄPPLE
Recept
- 3 äpple (stora som tex. gala äpple)
- 4 ägg
- 3,5 dl strösocker
- 2 dl rapsolja
- 2 tsk hel kardemumma
- 4 dl vetemjöl
- 1 msk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker
- 1 tsk kanel
Topping : Florsocker
Gör så här
- Kärna ur och riv äpple på ett rivjärn. Skala inte (använder ni små äpple så ta 1-2 äpple extra)
- Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner rapsolja och rivet äpple.
- Mortla kardemumma. Rör ihop kardemumma, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel. Blanda ner i smeten.
- Fördela ut smeten i en smord och pappersklädd ugnsform ca 20×30 cm.
- Grädda långt ner i ugnen 175° i 50-55 min. Kolla med provsticka att kakan är torr. Låt äppelkakan svalna.
Skär i valfria stora äppelrutor och pudra rikligt med florsocker över 😛 Ät som en kaka med handen eller med en klick vispad grädde eller vaniljvisp och hallon.
Här finns fler goda kakor – 35 recept på mjuka kakor
Här ser ni äppelkakan när jag har pudrat florsocker på toppen. Kakan blir fin och god med florsocker.
Oscar var först ut att provsmaka. Han är snabb när han ser att jag håller på att fota. Efter fotografering är det alltid provsmak. Mums!
Lycka till alla ni som vill testa att baka dessa mumsiga äppelrutorna. KRAM