Äppelkaka

Hej kompisar. Hoppas att första dagen på den nya veckan har varit bra ♥ Idag vill jag tipsa er om en urgod äppelkaka som jag bakade i helgen. Alltså mums mums! Jag måste baka denna kakan snart igen. Den tar slut så fort jag skurit upp kakan i rutor. Barnen här hemma älskar saftiga äppelrutor 😛

Detta är en äppelkaka utan smör (jag bakar den med rapsolja) I smeten har jag rivet äpple och det gör kakan väldigt saftig och god. Lika saftig som en banankaka fast med äpple då. Kakan påminner en hel del om banankaka faktiskt.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med äppelrecept och en Lista med mjuka kakor

ÄPPELKAKA MED RIVET ÄPPLE –  ca 12 äppelrutor ♥

Kanske gillar du även detta – 23 RECEPT MED ÄPPLE

Recept

  • 3 äpple (stora som tex. gala äpple)
  • 4 ägg
  • 3,5 dl strösocker
  • 2 dl rapsolja
  • 2 tsk hel kardemumma
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk kanel

Topping : Florsocker

Gör så här

  1. Kärna ur och riv äpple på ett rivjärn. Skala inte (använder ni små äpple så ta 1-2 äpple extra)
  2. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner rapsolja och rivet äpple.
  3. Mortla kardemumma. Rör ihop kardemumma, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel. Blanda ner i smeten.
  4. Fördela ut smeten i en smord och pappersklädd ugnsform ca 20×30 cm.
  5. Grädda långt ner i ugnen 175° i 50-55 min. Kolla med provsticka att kakan är torr. Låt äppelkakan svalna.

Skär i valfria stora äppelrutor och pudra rikligt med florsocker över 😛 Ät som en kaka med handen eller med en klick vispad grädde eller vaniljvisp och hallon.

Här finns fler goda kakor – 35 recept på mjuka kakor

Här ser ni äppelkakan när jag har pudrat florsocker på toppen. Kakan blir fin och god med florsocker.

Oscar var först ut att provsmaka. Han är snabb när han ser att jag håller på att fota. Efter fotografering är det alltid provsmak. Mums!

Lycka till alla ni som vill testa att baka dessa mumsiga äppelrutorna. KRAM

5
23

Kassler med chilisås och ananas

Hej med en fantastiskt god och mycket lättlagad kasslergratäng (få ingredienser och liten arbetsinsats) Denna kasslergratängen älskar alla här hemma. Särskilt barnen, tonåringarna lagar ofta denna gratängen när de ska fixa middag. Den är en riktig favoritmaträtt 😛 Mums… så god!

Kombinationen kassler och ananas är ju en klassisk favorit sedan många år tillbaka. Hawaiikassler tror jag även att den kallas. Att toppa den med en krämig chilisås blir väldigt gott. Så här gör vi:

KASSLER MED CHILISÅS OCH ANANAS (ca 5 port)

Laga även en god VITLÖKSKASSLER MED ANANAS

Recept

  • 600 g kassler
  • 1 stor burk ananas (skivor)
  • Salt och svartpeppar
  • 5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl chilisås

Topping : Riven ost

Gör så här

  1. Putsa och skiva kassler. Dela ananas i halva ringar. Varva kassler och ananas i en ugnsform. Salta (sparsamt) och peppra.
  2. Vispa grädde. Blanda vispad grädde med chilisås. Fördela ut över kasslern. Toppa med valfri mängd riven ost.
  3. Gratinera mitt i ugnen 225° tills fin färg (ca 20 min.) Servera kasslergratäng med tex. ris och sallad.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med korv och kassler

Såsen är lätt fixad med vispad grädde blandad med chilisås. Vi brukar salta och peppra på kassler och ananasskivorna. Eftersom kassler är salt så behöver man vara lite försiktig när man saltar. Salta hellre för lite än för mycket. Den som önskar mer salt kan salta extra på sin egen tallrik.

Här ser ni hur fluffig såsen blir av den vispade grädden. Det ser fint ut och smakar mycket gott. Toppa med lite hackad persilja innan servering om så önskas. Lycka till alla som vill testa denna kasslergratängen. KRAM

0
38

Inlägget innehåller annonslänkar

Vitlökskyckling med champinjoner

Hej denna härliga fredag ♥ Så soligt och skönt väder vi har här idag, har ni också det? Vi firade in helgen med en vitlökskyckling som är så krämig och god 😛 Mums mums alltså! Detta skulle jag kunna äta varje dag. Jag älskar vitlök.

Precis som de flesta av mina recept så är detta ett lättlagat recept. Liten arbetsinsats och mycket smak, det är det jag gillar mest. Hoppas att ni också gillar det och blir sugna på att testa denna vitlökskycklingen.

Tallriken kommer från Cervera. Ni hittar den HÄR

VITKLÖKSKYCKLING MED CHAMPINJONER (4 port)

Laga även KYCKLING I DILL OCH CITRONSÅS

Recept

  • 4 kycklingfiléer
  • Champinjoner
  • Salt och vitpeppar
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 dl vatten
  • 1 buljongtärning ( kyckling eller grönsaksbuljong )
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl creme fraiche
  • 1-2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Dela kyckling i bitar. Fräs kyckling och valfri mängd skivade champinjoner i en klick smör (använd färska eller konserverade champinjoner) Salta och peppra.
  2. Pressa ner vitlök.
  3. Häll på vatten. Hetta upp. Lägg i en buljontärning och låt den smälta. Rör ner mjölk, creme fraiche och vispgrädde. Låt småkoka tills kycklingen är helt klar.

Servera vitlökskyckling med ris eller pasta och sallad (toppa ev. med hackad persilja)

Vitlökskyckling kan man äta varje dag

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kyckling

Krämigt och gott med mycket vitlökssmak. Denna kycklingrätten blir en favorit. KRAM

0
19