ANNONS

Fannys sockerkaka med smörglasyr

/
smörglasyr sockerkaka

Hej vänner ♥ Hoppas att allt är bra med er. Idag vill jag tipsa om en sockerkaka som min Fanny (16 år) är en mästare på att baka. Den är så god. Hon har bakat kakan flera gånger och bjudit på den på olika kalas. Hon får alltid massor av beröm av alla som smakar.

Det som lyfter hela sockerkakan är en härlig smörglasyr som blir så krämig och god. Glasyren innehåller endast 2 ingredienser och en liten skvätt vatten. Den är enkel att göra. Vill ni toppa med tex. kokos över glasyren så går det så klart bra. Eller strössel. Den är minst lika god med endast glasyr också. På bilderna är det Oscars finger ni ser 😀

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

galsyr smör kaka

SOCKERKAKA MED SMÖRGLASYR

Baka även FANNYS KOKOSKAKA

Sockerkaka

  • 75 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk

Smörglasyr : 100 g smör, 3,5 dl florsocker, 0,5-1 msk vatten

Gör så här

  1. Sockerkaka : Smält smöret. Vispa ägg och strösocker pösigt.
  2. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner i smeten. Rör sedan ner mjölk och smält smör. Häll smeten i en smord och bröad springform Ø ca 24 cm.
  3. Grädda långt ner i ugnen 175° i ca 35 min. Kolla med provsticka att kakan är klar. Låt den sedan kallna.
  4. Glasyr : Smält smöret. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner florsocker. Späd med lite vatten tills en krämig konsistens. Bred ut glasyr på den kalla sockerkakan.

Följ länken för fler mjuka kakor – 35 recept på mjuka kakor

smör kräm
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00