ANNONS

Snabba tekakor med frön

/
solros brödrecept recepten

Hej vänner ♥ Idag har jag bakat snabba tekakor. Mums Mums..

Saftiga och goda tekakor som går fort att baka eftersom de endast kräver 40 min jäsning.

I degen arbetade jag in två sorters frön. Solrosfrön och linfrön. Tekakorna blev så goda till soppan som vi åt idag (jag hade cowboysoppa kvar sedan helgen) Härligt med rester 😀

tekakor solrosfrön recepten

TEKAKOR MED FRÖN (16 st)

Baka även GRAHAMSBULLAR MED KORT JÄSTID

Recept

  • 75 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 1,5 dl solrosfrön
  • 0,5 dl linfrön (hela eller krossade)
  • 8 dl rågsikt
  • 4-5 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Smält smör. Häll på mjölk. Värm till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i blandningen. Arbeta in de övriga ingredienserna. Mängden vetemjöl tills degen vid bearbetning släpper bunkens kanter.
  2. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 10 min.
  3. Tag upp en degbit direkt ur bunken (i storlek som ett stort clementin) Forma till en boll. Tryck sedan ut till en tekaka.
  4. Nagga. Låt jäsa på ugnsplåtar under bakduk i 30 min.
  5. Grädda mitt i ugnen 250° i ca 8 min.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med övriga bröd

bröd frö linfrö solros
fröbullar linfrö solros

Vill ni laga den goda

cowboysoppan

så hittar ni receptet i länken – 

COWBOYSOPPA

tekakor frön

Följ mig även här:FACEBOOK&INSTAGRAM

baka-bröd-hemma

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00