Tacopasta

Hej ♥ Här kommer ett tips på vad ni kan laga av tacorester 😛 När vi får tacofärs över så brukar jag frysa in det. Lite då och då fryser jag in en mindre mängd färs och tillslut är det lagom för att tillaga en hel måltid.

Tacofärsen blandar jag med krossade tomater och creme fraiche. En krämig härlig blandning blir det. Den krämiga tacofärsen blandar jag sedan med kokt pasta. Nykokt pasta eller pastarester från kylen. Man kan ju krydda denna rätten som man vill men här kommer beskrivning på hur jag brukar göra:

TACOPASTA (ca 6 port)

Gör även en PANNKAKSRULLE MED TACOFÄRS

Recept

 • 500 g tacokryddad köttfärs
 • 2 vitlöksklyftor
 • 1 förpackning krossade tomater (ca 390 g)
 • 0,5 dl tomatpuré
 • 2 dl creme fraiche
 • 0,5 msk paprikapulver
 • Cayennepeppar
 • Salt och vitpeppar

Gör så här

 1. Stek och tacokrydda köttfärs efter anvisningarna på kryddpåsen (eller använd tacorester från kylen eller frysen) Pressa ner vitlök.
 2. Rör ner krossade tomater, tomatpuré, creme fraiche och paprikapulver.
 3. Smaka av köttfärsen med cayennepeppar, salt och vitpeppar. Önskas mer tacosmak kan man även tillsätta extra tacokrydda.
 4. Låt småputtra en stund. Rör ihop med kokt pasta (ca 6 port pasta) Servera tacopasta med tex. sallad och ostfyllda tortillabröd

Hitta utan bilder – Lista med kött och köttfärs

0
6

Smördeg till soppa

Gokväll kompisar ♥ Vad kul att ni var så många som tyckte om mitt tips om tortillabrödet. Visst var det snabbt och enkelt.

Det är verkligen skönt med genvägar ibland. Här kommer ett till supersnabbt tips som också är gott till soppa. Smördeg med färskost och ost. Enkelt och väldigt gott!

SMÖRDEG TILL SOPPA

Gör även goda PESTOSNURROR AV SMÖRDEG

Ingredienser

 • Smördeg
 • Färskost med tex. vitlök och örter (ca 100-150 g)
 • Ost

Gör så här

 1. Rulla ut en rulle färsk smördeg.
 2. Bred på färskost med valfri smaksättning. Salta om så önskas. Toppa med hyvlad ost.
 3. Sätt in i ugnen 225° tills fin färg (ca 12 min) Skär smördegen i rutor. Servera till tex. soppa

Hitta snabbt utan bilder – Lista med övriga bröd

0
6

Stämningsfullt

Hej vänner. Hoppas att allt är bra med er. Igår hämtade jag ut ett paket med ett luciatåg som jag hade beställt. Luciatåget var lite större än jag hade tänkt mig men det var såååå fint! Och jag är så nöjd. Så stämningsfullt och fint.

Hur ska jag kunna hålla mig till advent? Eller till Lucia om man ska vara noga. Eller hur gör man egentligen? Sätter ni upp luciatåg till advent? Eller är det 13:e december som gäller?

Ja så klart gör man ju hur man vill men det vore kul att höra hur ni brukar göra ♥ Idag har jag i alla fall njutit lite i smyg av tåget. När vi åt middag. Nu ska det få hoppa ner i kartongen igen.

Oscar ville gärna att ni skulle få se hans fina nallebjörn. Han tittar ibland på ett barnprogram som heter Masha och Björnen. Detta är ”Björnen” Han fick den när han fyllde år. Även lilla Masha har han, henne får han visa för er någon annan dag.

Nu önskar Oscar och jag er alla en fortsatt fin torsdag. STOR KRAM

0
15