ANNONS
Integritet på Tailsweep

Frysa ugnspannkaka

/

Hej vänner idag vill jag dela med mig av ett tips till er. Alltså jag är så nöjd med detta som jag har provat. Att frysa ugnspannkaka och sedan steka den.

Förra veckan fryste jag in ugnspannkaka. Det var några bitar som vi hade fått över, i vanliga fall slänger jag sådana bitar för jag tycker inte att det blir gott att värma i micro. Denna gången lade jag istället pannkaksbitarna i en påse och stoppade in dem i frysen.

Igår testade jag att steka den frysta pannkakan. Å jösses säger jag bara. Att steka fryst ugnspannkaka blev godare än nygräddad. Detta måste ni testa.

Jag tinade inte pannkakan innan jag stekte den utan jag lade den fryst i stekpannan. Först hade jag smält lite smör i pannan.

På låg värme stekte jag ugnspannkakan på båda sidor tills den var helt upptinad. Sedan åt vi den med vispad grädde och sylt. ALLA här hemma tyckte att den var godare än ”vanlig” nygräddad ugnspannkaka.

Hitta utan bilder – Lista med pasta och pannkakor

Bilderna som ni ser i detta inlägget visar inte en fryst ugnspannkaka. Den är nygräddad.

Det som blev över fick hoppa in i frysen även denna gång. Det kommer att bli perfekt att snabbt steka upp till barnen när de kommer hem hungriga efter skolan. Enkelt. Och gott!

Här finns receptet – UGNSPANNKAKA

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00