Sesampotatis
Hej vänner ♥ Har ni testat att blanda runt hemgjord klyftpotatis med sesamfrön? Det blir så gott och är verkligen ett enkelt sätt att göra vanlig klyftpotatis extra festlig.
Sesamfrön har ju en mild nötsmak och konsistensen känns spännande på ugnspotatis. Det passar bra ihop. Potatis, rapsolja, salt och sesamfrön det är allt som behövs för att göra världens godaste sesampotatis 😛 Idag åt vi STORBIFF till och det blev verkligen mums!
SESAMPOTATIS
Gör även UGNSPOTATIS MED VITLÖK
Ingredienser (valfri mängd av alla ingredienser)
- Potatis
- Rapsolja
- Salt
- Sesamfrön
Gör så här
- Skala och klyfta potatis. Torka potatisklyftorna torra med en kökshandduk.
- Vänd runt potatisklyftor i rapsolja, salt och sesamfrön (blanda direkt på ugnsplåten)
- Ställ in potatisen mitt i ugnen225° tills fin färg (25-30 min) Rör ev. runt potatisen under tillagningen och tillsätt mer olja och sesamfrön om så önskas. För extra färg höj ugnen till 250° i slutet av tillagningen. Toppa gärna sesampotatisen med flingsalt innan servering. Gott till det mesta.
Hitta utan bilder – Lista med soppor, potatis & grönsaker
Länk till den stora köttfärsbiffen på bilden – STORBIFF MED VITLÖKSFÄRSKOST