Chokladdrömmar

Hej med underbara chokladdrömmar som jag och Oscar har bakat idag. Jag och min bestämda lilla 3:åring ♥ Det är roligt att baka med honom, han har blivit så duktig.

Han vet vad de olika måtten heter och många av ingredienserna är han snabb på att plocka fram när jag berättar vad det är som vi ska använda i kakan. Att baka chokladdrömmar är precis som att baka vanliga drömmar fast med kakao i degen. Kakorna blir spröda och lite smuliga och alldeles fantastiska. En riktig drömkaka.

CHOKLADDRÖMMAR (ca 40 st)

Följ länken för fler småkakor – 40 recept på småkakor

Recept

 • 100 g rumsvarmt smör
 • 2 dl strösocker
 • 2 tsk vaniljsocker
 • 1 tsk hjorthornssalt
 • 1 dl rapsolja
 • 4 dl vetemjöl
 • 4 msk kakao

Gör så här

 1. Vispa ihop smör, strösocker, vaniljsocker och hjorthornssalt
 2. Vispa ner rapsolja. Vispa ner vetemjöl och kakao. Tryck ihop smulorna till en deg.
 3. Rulla ut bollar stora som studsbollar. Lägg dem på ugnsplåtar. Klä ev. med bakplåtspapper först.
 4. Grädda mitt i ugnen 150° i 20 min. Låt svalna.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med småkakor

Lycka till alla ni som testar att baka dessa goda chokladdrömmar. KRAM

0
12

Sesampotatis

Hej vänner ♥ Har ni testat att blanda runt hemgjord klyftpotatis med sesamfrön? Det blir så gott och är verkligen ett enkelt sätt att göra vanlig klyftpotatis extra festlig.

Sesamfrön har ju en mild nötsmak och konsistensen känns spännande på ugnspotatis. Det passar bra ihop. Potatis, rapsolja, salt och sesamfrön det är allt som behövs för att göra världens godaste sesampotatis 😛 Idag åt vi STORBIFF till och det blev verkligen mums!

SESAMPOTATIS

Gör även UGNSPOTATIS MED VITLÖK

Ingredienser (valfri mängd av alla ingredienser)

 • Potatis
 • Rapsolja
 • Salt
 • Sesamfrön

Gör så här

 1. Skala och klyfta potatis. Torka potatisklyftorna torra med en kökshandduk.
 2. Vänd runt potatisklyftor i rapsolja, salt och sesamfrön (blanda direkt på ugnsplåten)
 3. Ställ in potatisen mitt i ugnen225° tills fin färg (25-30 min) Rör ev. runt potatisen under tillagningen och tillsätt mer olja och sesamfrön om så önskas. För extra färg höj ugnen till 250° i slutet av tillagningen. Toppa gärna sesampotatisen med flingsalt innan servering. Gott till det mesta.

Hitta utan bilder – Lista med soppor, potatis & grönsaker

Länk till den stora köttfärsbiffen på bilden – STORBIFF MED VITLÖKSFÄRSKOST

0
9

Utan uppmärksamhet tröttnar de snabbt

Hej ❤️ Jag kikar in här på bloggen en stund innan det är dags att sova. Hoppas att ni också är här inne.

Jag hittade en liten ”pussbild” i kamerarullen på mobilen. Min lille Oscar. Bestämd och envis som en 3:åring ska vara. Kan själv. Vill själv. Jag bestämmer. Gör det nu mamma.. ungefär så. Men samtidigt världens goaste kille som snabbt kan vända från att vara arg (för i stort sett vad som helst) till att bjuda på pussar och kalla alla här hemma för kompis. Det svänger fort i denna åldern.

Charmigt är det och jag har tusen gånger lättare att hantera svängningarna och utbrotten nu med Oscar som är mitt 6:e barn än vad jag hade när jag var yngre. Jag fick mitt första barn några månader innan jag fyllde 23 år.

Något jag har lärt mig genom åren är att det är ingen idé att bli arg på en ilsken 3:åring. Det hjälper ingenting.

Det är bättre att lugnt vänta på att utbrottet ska gå över. Utan uppmärksamhet tröttnar en 3:åring ganska snabbt.

Även att få barnet att tänka på något annat kan funka också. Det kan vara något så enkelt som att säga att postbilen åkte förbi och fråga om vi ska kolla om det finns post i postlådan. Eller låtsas leta efter något, en 3:åring är ofta hjälpsam och vill gärna hjälpa till. Jag säger inte att det är lätt att hantera små barns utbrott men håller man sig lugn så går de ganska snabbt över.

Ja det var lite tankar så här på kvällen. Nu är det dags för mig att sova. Godnatt!

1
12