ANNONS
Integritet på Tailsweep

Potatisgratäng med färskost

/

Hej vänner. Nu har jag ett riktigt topprecept till er ♥ Världens godaste potatisgratäng som ni bara MÅSTE testa att laga. Åh vad krämig och god den är.

Det är färskost som gör den så fantastiskt god. Smaksatt färskost och så har jag riktig vispgrädde i den. Ingen matlagningsgrädde eller mellangrädde utan vispgrädde 40% ska det vara. Vill ni göra potatisgratängen något magrare så byt i så fall ut lite grädde mot mjölk. Här kommer receptet :

POTATISGRATÄNG MED FÄRSKOST (4-5 port)

Gör även en mycket god POTATISPAJ

Recept

  • 1 kg potatis
  • 4 dl vispgrädde
  • 300 g smaksatt färskost (gärna vitlök)
  • Salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Skala och skiva potatis. Koka i ca 5 min. Häll av vattnet.
  2. Lägg i skivad potatis i en gratängform. Salta och peppra. Blanda runt.
  3. Rör ihop vispgrädde och färskost. Häll blandningen över potatisen. Gratinera mitt i ugnen 225° i 30-40 min (tills potatisen är mjuk)

Tips! Efter ca halva tillagningstiden kan ni röra runt försiktigt i gratängen och smaka av med mer salt om så önskas.

Det är enkelt att göra världens godaste potatisgratäng

Hitta utan bilder – Lista med soppor, potatis & grönsaker

Oftast när jag gör denna suuuupergoda potatisgratängen så använder jag endast vitlöksost. Idag hade jag färskost med paprikasmak hemma så då använde jag det också. En förpackning färskost med paprikasmak och en förpackning färskost med vitlök och örter. Totalt 300 g färskost.

Väldigt gott blev det så mitt tips är att använda det som ni har hemma. Jag är säker på att vilken smak ni än använder på färskosten så kommer det bli gott. Krämigt och gott!

Tillagningstiden i ugnen kortas ner lite om ni kokar potatisen några minuter först. Jag upplever även att potatisen suger åt sig smakerna mer när de är förkokta.

Nedan ser ni hur krämig och god potatisgratängen blir. Mums! Detta är ett självklart potatisrecept i kategorin EDITHS BÄSTA. Lycka till alla ni som testar. KRAM

0

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00