ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kladdkakemuffins med nougat

/

Hej vänner ♥ Idag har jag fått hjälp i köket. Fanny har bakat kladdkakemuffins och jag och Tilde har fixat bilder hit till bloggen. Jag var ju sugen på att baka kladdkaksmuffins med kärleksmumsglasyr (som vi bakade tidigare i veckan) de är ju sååå goda.

Fanny tyckte annat. Låt mig hitta på något nytt. Då kan du ju blogga om det också. Underbara unge. Så gjorde vi. Fannys idé var att fylla kladdmuffins med nougat och åh vilken bra idé det var. Det blev så smaksigt. Fannys storasyster Tilde håller i fatet på bilderna.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kladdkakor och en Lista med muffins

KLADDKAKEMUFFINS MED NOUGAT (10 st)

Här hittar du fler muffinsrecept – 25 recept på muffins

Muffins

 • 100 g smör
 • 2 ägg
 • 2,5 dl strösocker
 • 1,5 dl vetemjöl
 • 1 msk vaniljsocker
 • 4 msk kakao
 • 1 krm salt

Fyllning : 3 st dubbelnougat (se bild nedan)

Gör så här

 1. Muffins : Smält smöret. Rör ihop ägg och strösocker. Rör ner vetemjöl, vaniljsocker, kakao och salt. Rör sist ner smält smör.
 2. Klicka ut smeten i 10 muffinsformar.
 3. Grädda mitt i ugnen 225° i 8-10 min. Kladdmuffins ska vara lös i mitten när de kommer ut från ugnen. Låt dem sedan stelna i tex. kylen eller frysen.
 4. Fyllning : Smält nougat över vattenbad. Klicka ut nougat i mitten av varje muffins och låt sedan stelna till önskad konsistens. Servera kladdmuffins med tex. vispad grädde eller vaniljglass med frukt eller bär.

Kladdkakemuffins med nougat är en bra idé

Följ länken för fler kladdkakor – 30 recept på kladdkaka

3 stycken dubbelnougat blev lagom som fyllning i 10 kladdkaksmuffins. Ni kan låta den smälta nougaten stelna till den konsistens ni önskar. Det blir rinnande nougat om ni serverar muffinsen direkt efter ni fördelat ut nougaten i muffinsen.

Låter ni den stå i kylen i ungefär en halvtimme så blir den lite halvmjuk och låter ni den stå i kylen i flera timmar (tex. under natten) så blir nougaten hård. Det är helt och håller en smaksak hur ni gör. Det går även att blanda ner lite grädde i den smälta nougaten om ni vill få den mjuk. 1-2 tsk grädde är lagom i så fall.

Vi valde att äta vispad grädde och plommon till våra kladdmuffins.

Det blev supergott!

Här hittar ni även en Lista med godis och godiskakor

När barnen är med på bloggen så väljer de det helt och hållet själva. Även Oscar så klart. Fanny vill gärna hjälpa till att baka men just nu vill hon inte vara med på bild.

Tilde vill ibland vara med på bild, idag var en sådan dag. Jag har fått lov av både Tilde och Fanny att visa er en bild från när de var små. Den kommer jag att lägga upp imorgon. KRAM

2

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00