Gifflar med färskost

GIFFLAR MED FÄRSKOST (8 st)

Baka även en mycket god TORTANO

Recept

 • 75 g smör
 • 2 dl mjölk
 • 25 g jäst
 • 1 tsk salt
 • 1 ägg
 • 1 msk strösocker
 • ca 7 dl vetemjöl

Fyllning : Färskost med smak av vitlök och örter (ca 100 g)

Topping : Ägg och vallmofrön eller sesamfrön

Gör så här

 1. Smält smör. Tillsätt mjölk. Värm till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i blandningen.
 2. Rör ner salt, ägg och strösocker. Arbeta in vetemjöl.
 3. Låt degen jäsa i degbunken i 45 min.
 4. Stjälp ut degen på ett mjölat bakbord. Kavla ut en stor cirkel, ca 0,5 cm tjock. Skär degen i 8 trekanter.
 5. Lägg en klick färskost på varje trekant. Rulla ihop till gifflar. Börja rulla i den breda kanten och rulla sedan ner mot spetsen.
 6. Låt gifflarna jäsa på en ugnsplåt under bakduk i 30 min.
 7. Pensla med uppvispat ägg. Strö på vallmofrön eller sesamfrön.
 8. Grädda långt ner i ugnen 225° i 10-12 min. Gifflarna är goda att servera till tex. grillat eller som tillbehör till sallad.

Hitta utan bilder – Lista med fyllda och smaksatta bröd

0
12

Tilde och Fanny

Hej med bilden på Tilde och Fanny. Gulligaste tjejerna ♥ Den är suddig men jag tycker bilden är fin ändå. Det är några år sedan. I april nästa år blir Tilde 18 år. Då är hon vuxen och myndig.

Fanny är ett år yngre.

Tilde läser till stylist på gymnasiet och Fanny läser samhällsprogrammet. De har verkligen blivit stora alla mina tjejer. Vi har Wilma också som är 21 år.

Jag vet inte om jag avslöjat min ålder för er? Kanske ska jag hålla lite på det tills jag fyller år i december. Ja det gör jag. På min födelsedag ska ni få veta hur gammal jag är.

Jag önskar er alla en fortsatt fin kväll. Många kramar.

0
12

Kladdkakemuffins med nougat

Hej vänner ♥ Idag har jag fått hjälp i köket. Fanny har bakat kladdkakemuffins och jag och Tilde har fixat bilder hit till bloggen. Jag var ju sugen på att baka kladdkaksmuffins med kärleksmumsglasyr (som vi bakade tidigare i veckan) de är ju sååå goda.

Fanny tyckte annat. Låt mig hitta på något nytt. Då kan du ju blogga om det också. Underbara unge. Så gjorde vi. Fannys idé var att fylla kladdmuffins med nougat och åh vilken bra idé det var. Det blev så smaksigt. Fannys storasyster Tilde håller i fatet på bilderna.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kladdkakor och en Lista med muffins

KLADDKAKEMUFFINS MED NOUGAT (10 st)

Här hittar du fler muffinsrecept – 25 recept på muffins

Muffins

 • 100 g smör
 • 2 ägg
 • 2,5 dl strösocker
 • 1,5 dl vetemjöl
 • 1 msk vaniljsocker
 • 4 msk kakao
 • 1 krm salt

Fyllning : 3 st dubbelnougat (se bild nedan)

Gör så här

 1. Muffins : Smält smöret. Rör ihop ägg och strösocker. Rör ner vetemjöl, vaniljsocker, kakao och salt. Rör sist ner smält smör.
 2. Klicka ut smeten i 10 muffinsformar.
 3. Grädda mitt i ugnen 225° i 8-10 min. Kladdmuffins ska vara lös i mitten när de kommer ut från ugnen. Låt dem sedan stelna i tex. kylen eller frysen.
 4. Fyllning : Smält nougat över vattenbad. Klicka ut nougat i mitten av varje muffins och låt sedan stelna till önskad konsistens. Servera kladdmuffins med tex. vispad grädde eller vaniljglass med frukt eller bär.

Kladdkakemuffins med nougat är en bra idé

Följ länken för fler kladdkakor – 30 recept på kladdkaka

3 stycken dubbelnougat blev lagom som fyllning i 10 kladdkaksmuffins. Ni kan låta den smälta nougaten stelna till den konsistens ni önskar. Det blir rinnande nougat om ni serverar muffinsen direkt efter ni fördelat ut nougaten i muffinsen.

Låter ni den stå i kylen i ungefär en halvtimme så blir den lite halvmjuk och låter ni den stå i kylen i flera timmar (tex. under natten) så blir nougaten hård. Det är helt och håller en smaksak hur ni gör. Det går även att blanda ner lite grädde i den smälta nougaten om ni vill få den mjuk. 1-2 tsk grädde är lagom i så fall.

Vi valde att äta vispad grädde och plommon till våra kladdmuffins.

Det blev supergott!

Här hittar ni även en Lista med godis och godiskakor

När barnen är med på bloggen så väljer de det helt och hållet själva. Även Oscar så klart. Fanny vill gärna hjälpa till att baka men just nu vill hon inte vara med på bild.

Tilde vill ibland vara med på bild, idag var en sådan dag. Jag har fått lov av både Tilde och Fanny att visa er en bild från när de var små. Den kommer jag att lägga upp imorgon. KRAM

2
14