Gifflar med färskost
GIFFLAR MED FÄRSKOST (8 st)
Baka även en mycket god TORTANO
Recept
- 75 g smör
- 2 dl mjölk
- 25 g jäst
- 1 tsk salt
- 1 ägg
- 1 msk strösocker
- ca 7 dl vetemjöl
Fyllning : Färskost med smak av vitlök och örter (ca 100 g)
Topping : Ägg och vallmofrön eller sesamfrön
Gör så här
- Smält smör. Tillsätt mjölk. Värm till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i blandningen.
- Rör ner salt, ägg och strösocker. Arbeta in vetemjöl.
- Låt degen jäsa i degbunken i 45 min.
- Stjälp ut degen på ett mjölat bakbord. Kavla ut en stor cirkel, ca 0,5 cm tjock. Skär degen i 8 trekanter.
- Lägg en klick färskost på varje trekant. Rulla ihop till gifflar. Börja rulla i den breda kanten och rulla sedan ner mot spetsen.
- Låt gifflarna jäsa på en ugnsplåt under bakduk i 30 min.
- Pensla med uppvispat ägg. Strö på vallmofrön eller sesamfrön.
- Grädda långt ner i ugnen 225° i 10-12 min. Gifflarna är goda att servera till tex. grillat eller som tillbehör till sallad.
Hitta utan bilder – Lista med fyllda och smaksatta bröd
0