ANNONS

Gifflar med färskost

/
gifflar

GIFFLAR MED FÄRSKOST (8 st)

Baka även en mycket god TORTANO

Recept

  • 75 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 msk strösocker
  • ca 7 dl vetemjöl

Fyllning : Färskost med smak av vitlök och örter (ca 100 g)

Topping : Ägg och vallmofrön eller sesamfrön

Gör så här

  1. Smält smör. Tillsätt mjölk. Värm till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i blandningen.
  2. Rör ner salt, ägg och strösocker. Arbeta in vetemjöl.
  3. Låt degen jäsa i degbunken i 45 min.
  4. Stjälp ut degen på ett mjölat bakbord. Kavla ut en stor cirkel, ca 0,5 cm tjock. Skär degen i 8 trekanter.
  5. Lägg en klick färskost på varje trekant. Rulla ihop till gifflar. Börja rulla i den breda kanten och rulla sedan ner mot spetsen.
  6. Låt gifflarna jäsa på en ugnsplåt under bakduk i 30 min.
  7. Pensla med uppvispat ägg. Strö på vallmofrön eller sesamfrön.
  8. Grädda långt ner i ugnen 225° i 10-12 min. Gifflarna är goda att servera till tex. grillat eller som tillbehör till sallad.

Hitta utan bilder – Lista med fyllda och smaksatta bröd

färskostgifflar
0
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00