Köttfärspannkaka
Hej vänner ♥ Jag och Oscar har precis ätit köttfärspannkaka och nu leker han med lego en stund. Då passar jag på att kika in här för att ge er receptet. En vanlig ugnspannkaka toppad med köttfärs och så blir det så fantastiskt gott!
Detta gör jag ofta till barnen här hemma. De vill gärna ringla massor av ketchup över sin köttfärspannkaka, det tycker jag också är gott men det blir minst lika gott utan något tillbehör. Några gånger har vi tagit med oss denna pannkakan på picknick. Det har varit mättande och gott. Även när den varit kall.
KÖTTFÄRSPANNKAKA (5-6 port)
Gör även en KÖTTFÄRSLIMPA MED CHAMPINJONSÅS
Köttfärs
- 2 dl champinjoner
- 2 vitlöksklyftor
- 600 g köttfärs
- Salt och vitpeppar
- 0,5 dl tomatpuré
- 0,5 msk paprikapulver
- 1 förpackning krossade tomater (ca 390 g)
Pannkaka : 4 ägg, 4 dl vetemjöl, 4+4 dl mjölk och 0,5 tsk salt
Topping : Tomat och riven ost
Gör så här
- Pannkaka : Vispa ihop ägg med vetemjöl, 4 dl mjölk och salt till en slät smet. Vispa sedan ner ytterligare 4 dl mjölk. Grädda i smord ugnsplåt 30×40 cm. Mitt i ugnen 225° i ca 20 min.
- Köttfärs : Stek skivade (färska eller konserverade) champinjoner i en klick smör eller matolja. Pressa ner vitlök. Tillsätt köttfärs och fräs den smulig. Salta och peppra.
- Blanda ner tomatpuré, paprikapulver och krossade tomater. Värm upp. Salta och peppra tills ni är nöjda med smaken. Låt stå på låg värme tills pannkakan är klar.
- Bred ut köttfärs på pannkakan. Toppa med tomatskivor och riven ost. Gratinera mitt i ugnen 225° tills osten har fått fin färg (5-10 min) Servera köttfärspannkaka med tex. grönsaker och ketchup
Köttfärspannkaka är gott till fredagsmyset
Hitta utan bilder – Lista med pasta och pannkakor och en Lista med kött och köttfärs
Supergott och lättlagat och barnen älskar det. Hoppas att ni blir sugna på att testa. KRAM