Fantastiska hallonrutor

Hej med Fannys fantastiska hallonrutor (ni som kollade på min instastory igår visste ju att denna godingen skulle dyka upp på bloggen idag) Hallonkakan är lättbakad, den går snabbt att baka och den är alldeles ljuvligt god. Och eftersom det är en långpannekaka så blir det ju många goda kakor 😛
Låt kakan svalna helt innan ni serverar den. Gärna kylskåpskall eller efter att den har varit fryst och tinat i rumstemperatur. Jag kan faktiskt lova att gästerna kommer att fråga efter receptet för den här kakan är god. Mycket god!

FANTASTISKA HALLONRUTOR (ca 30 st)
Följ länken för fler mjuka kakor – 35 recept på mjuka kakor
Kaksmet
- 150 g smör
- 3 ägg
- 2 dl strösocker
- 4,5 dl vetemjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker
- 1,5 dl mjölk
Fyllning : 200 g frysta hallon
Topping : 100 g smör, 1 dl strösocker, 1 dl vetemjöl och 2 dl havregryn
Gör så här
- Topping : Smält smöret till toppingen. Rör ihop smöret med de övriga ingredienserna. Ställ åt sidan.
- Kaksmet : Smält smör. Låt svalna.
- Elvispa ägg och strösocker pösigt. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen i smeten. Elvispa ner smält smör och mjölk (vispa i ca 30 sekunder)
- Bred ut smeten i en smord djup långpanna 30×40 cm. Fördela ut frysta hallon över. Fördela ut topping över hela kakan.
- Grädda mitt i ugnen 200° i ca 15 min. Låt kakan bli kall. Skär sedan i rutor. Kakan går bra att frysa.
En ljuvligt god hallonkaka
Hitta snabbt utan bilder – Lista med bär och rabarber och en Lista med mjuka kakor

Om ni vill göra hallonrutorna extra festliga så kan ni pudra florsocker över dem innan servering. Lycka till!
