Fantastiska hallonrutor
Hallonkakan är lättbakad, den går snabbt att baka och den är alldeles ljuvligt god. Och eftersom det är en långpannekaka så blir det ju många goda kakor 😛
Låt kakan svalna helt innan ni serverar den. Gärna kylskåpskall eller efter att den har varit fryst och tinat i rumstemperatur. Jag kan faktiskt lova att gästerna kommer att fråga efter receptet för den här kakan är god. Mycket god!
FANTASTISKA HALLONRUTOR (ca 30 st)
Följ länken för fler mjuka kakor – 35 recept på mjuka kakor
Kaksmet
- 150 g smör
- 3 ägg
- 2 dl strösocker
- 4,5 dl vetemjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker
- 1,5 dl mjölk
Fyllning : 200 g frysta hallon
Topping : 100 g smör, 1 dl strösocker, 1 dl vetemjöl och 2 dl havregryn
Gör så här
- Topping : Smält smöret till toppingen. Rör ihop smöret med de övriga ingredienserna. Ställ åt sidan.
- Kaksmet : Smält smör. Låt svalna.
- Elvispa ägg och strösocker pösigt. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen i smeten. Elvispa ner smält smör och mjölk (vispa i ca 30 sekunder)
- Bred ut smeten i en smord djup långpanna 30×40 cm. Fördela ut frysta hallon över. Fördela ut topping över hela kakan.
- Grädda mitt i ugnen 200° i ca 15 min. Låt kakan bli kall. Skär sedan i rutor. Kakan går bra att frysa.
Hitta snabbt utan bilder – Lista med bär och rabarber och en Lista med mjuka kakor
Följ mig även här: FACEBOOK & INSTAGRAM
Varje länk leder vidare till flera olika recept