ANNONS
Integritet på Tailsweep

Smulpaj Peach Melba

/

Tada! Här kommer recept på världens enklaste paj 😛 Smulpaj peach melba vad tror ni om det?

Frysta hallon och konserverad persika toppad med en superenkel smulpaj (endast 3 ingredienser i pajsmulorna) Det är allt som behövs. En riktig höjdare tycker jag och då vill jag så klart dela med mig av receptet till er ♥ Här kommer det:

Hitta snabbt utan bilder – Lista med söta pajer och tårtor och en Lista med bär och rabarber

SMULPAJ PEACH MELBA

Baka även en fantastisk KRÄMIG HALLONPAJ

Smuldeg

  • 175 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl

Fyllning : 1 stor burk konserverade persikor, 3 dl frysta hallon och 0,5 msk potatismjöl

Gör så här

  1. Fyllning : Häll av spadet från den konserverade persikan. Skär persika i bitar. Blanda persika och frysta hallon med potatismjöl.
  2. Smuldeg : Arbeta ihop smuldegen. Använd tex. en stor bunke och elvisp eller använd en matberedare.
  3. Tryck ut hälften av smuldegen i botten av en smord och ev. pappersklädd pajform eller liten ugnsform. Sprid ut hallon och persika över. Fördela ut smuldeg på toppen.
  4. Grädda långt ner i ugnen 175° i 50-60 min (tills pajen har fått lite färg) Servera smulpaj peach melba ljummen eller kall (tex. kylskåpskall) med tex. vaniljglass, vispgrädde eller vaniljvisp

Smulpaj peach melba är en riktig höjdare

Att blanda runt potatismjöl med hallonen och persikan gör att de släpper mindre vätska när de är i ugnen. Vill ni hellre använda färsk persika så går det självklart också bra. Det går även bra att ersätta konserverad persika med aprikoser (färska eller konserverade)

Stort lycka till önskar jag er som testar denna enkla och mycket goda pajen. Tryck gärna på ♥ här under, det gör mig jätteglad. KRAM

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00