ANNONS
Integritet på Tailsweep

Havreflarn med chokladkräm

/

Hej vänner ♥ Hoppas att allt är bra med er. Med oss är det bara bra. Min goa Fanny (16 år) har bakat igen. Jag skryter mycket om hur duktig Fanny är och jag fortsätter att göra det, hon är alldeles fantastisk. Allt hon bakar blir så gott!

Idag gjorde hon havreflarn med chokladkräm och jag och Oscar fotade. Ni kan ju tänka er vilken gofika det blev till eftermiddagskaffet. Havrekakor är en riktigt klassisk småkaka och med en fyllning av smörkräm med kakao blir den extra god. Här kommer receptet :

HAVREFLARN MED CHOKLADKRÄM (ca 14 st)

Följ länken för fler småkakor – 40 recept på småkakor

Havreflarn

  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk bakpulver

Chokladkräm : 75 g rumsvarmt smör, 1,5 dl florsocker, 2 tsk vaniljsocker och 2 msk kakao

Gör så här

  1. Havreflarn : Smält smör i en gryta. Drag åt sidan. Rör ner de övriga ingredienserna.
  2. Klicka ut 6 små bollar (stora som studsbollar) på en bakpappersklädd ugnsplåt. Lägg inte för tätt.
  3. Grädda mitt i ugnen 200° i ca 6 min. Flarnen ska se lite ogräddade ut. Låt dem sedan stelna några minuter på plåten. Upprepa tills smeten är slut.
  4. Chokladkräm : Vispa ihop allt. Fördela ut chokladkräm på hälften av havreflarnen. Lägg de andra flarnen över som lock. Tryck till lite. Servera fyllda havreflarn kylskåpskalla.

Gofika med chokladfyllda havreflarn

Hitta snabbt utan bilder – Lista med småkakor

Det går enkelt att fördela ut chokladkräm på havreflarnen. Lägg sedan på ett havreflarn över som lock. Njut av denna klassiska småkakan och får ni kakor över så går de bra att frysa in. KRAM

0

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00