Blåbärspaj
Hej kompisar ♥ Idag vill jag och Oscar bjuda er på blåbärspaj med vaniljglass. Är ni sugna på det? Receptet är väldigt enkelt och extra snabbt går det att göra pajen eftersom vi använder frysta blåbär. Det är smidigt! (vill ni använda färska blåbär så går det också bra, hoppa över potatismjöl i så fall)
Jag hade tänkt att göra ett litet steg för steg inlägg till detta receptet men min kamera strulade så jag fick använda mobilen att fota med. Det blev ett lite enklare kollage istället. Här kommer receptet på blåbärspajen :
Hitta snabbt utan bilder – Lista med söta pajer och tårtor och en Lista med bär och rabarber
BLÅBÄRSPAJ MED PAJSKAL
Följ länken för fler blåbärsrecept – 15 recept med blåbär
Pajdeg
- 150 g smör
- 1 dl strösocker
- 2,5 dl vetemjöl
- 0,5 tsk bakpulver
- 2 msk vatten
Fyllning : 225 g frysta blåbär (ca 3 dl) 0,5 dl strösocker och 0,5 msk potatismjöl
Gör så här
- Elvispa ihop pajdegen. Ställ in den något kladdiga degen i kylen i 10 min.
- Tryck ut hälften av degen i botten och lite på kanterna i en smord pajform. Häll på frysta blåbär i pajskalet och vänd runt med socker och potatismjöl.
- Klicka ut den sista degen över blåbären.
- Grädda blåbärspajen mitt i ugnen 175° tills fin färg (ca 40 min) Blåbärspaj är gott tillsammans med tex. vispad grädde, vaniljvispeller vaniljglass
Ett väldigt enkelt recept på blåbärspaj
Här hittar ni fler pajrecept – 26 söta pajer