ANNONS

Blåbärspaj

/
blåbärspaj maddes blogg

Hej kompisar ♥ Idag vill jag och Oscar bjuda er på blåbärspaj med vaniljglass. Är ni sugna på det? Receptet är väldigt enkelt och extra snabbt går det att göra pajen eftersom vi använder frysta blåbär. Det är smidigt! (vill ni använda färska blåbär så går det också bra, hoppa över potatismjöl i så fall)

Jag hade tänkt att göra ett litet steg för steg inlägg till detta receptet men min kamera strulade så jag fick använda mobilen att fota med. Det blev ett lite enklare kollage istället. Här kommer receptet på blåbärspajen :

Hitta snabbt utan bilder – Lista med söta pajer och tårtor och en Lista med bär och rabarber

EDF50878-8A1C-4671-913E-285170C2273B

BLÅBÄRSPAJ MED PAJSKAL

Följ länken för fler blåbärsrecept – 15 recept med blåbär

Pajdeg

  • 150 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2 msk vatten

Fyllning : 225 g frysta blåbär (ca 3 dl) 0,5 dl strösocker och 0,5 msk potatismjöl

Gör så här

  1. Elvispa ihop pajdegen. Ställ in den något kladdiga degen i kylen i 10 min.
  2. Tryck ut hälften av degen i botten och lite på kanterna i en smord pajform. Häll på frysta blåbär i pajskalet och vänd runt med socker och potatismjöl.
  3. Klicka ut den sista degen över blåbären.
  4. Grädda blåbärspajen mitt i ugnen 175° tills fin färg (ca 40 min) Blåbärspaj är gott tillsammans med tex. vispad grädde, vaniljvispeller vaniljglass

Ett väldigt enkelt recept på blåbärspaj

Här hittar ni fler pajrecept – 26 söta pajer

blåbärspaj drömgod
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00