Kokoskakor

Hej vänner ♥ Här kommer en ny kaka i kategorin EDITHS BÄSTA Detta är en av de enklaste småkakor man kan baka. Den kräver knappt något arbete alls och resultatet blir fantastiskt. En suuupergod kokoskaka som jag älskar.

Ska ni bjuda på sju sorters kakor så är denna självklar på kakbuffén. Den har lagom mycket kokossmak och är lätt att lyckas med. Hela degen vispas ihop i en stor bunke och sedan formar man degen till små bollar, plattar till och gräddar dem. Här kommer receptet :

KOKOSKAKOR (ca 30 st)

Följ länken för fler småkakor – 40 recept på småkakor

Recept

  • 200 g mjukt smör
  • 1 dl strösocker
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl kokos
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Elvispa ihop allt till smulor. Vispa i några minuter. Tryck sedan ihop smulorna till en deg.
  2. Forma degen till bollar (stora som studsbollar) Platta till bollarna lite med handflatan.
  3. Grädda på ugnsplåt. Mitt i ugnen 175° i ca 12 min. Låt svalna. Ät och njut!

Resultatet blir fantastiskt

Hitta snabbt utan bilder – Lista med småkakor

När ni har vispat ihop alla ingredienser så har ni en smulig massa. Tryck ihop och forma till en stor degboll. Från degbollen nyper ni enkelt av en degbit och formar till en liten boll (stor som en studsboll) Upprepa detta tills degen är slut. Det blir ca 30 kakor.

Tryck till bollarna lätt med handen. Kakorna flyter inte ut under gräddningen så den formen de har när de hoppar in i ugnen är den formen de får när de är färdiggräddade.

Lycka till alla ni som testar att baka dessa kokoskakor KRAM

0
18

En till bild från Instagram

Jamen vi kör väl en liten kvällshälsning idag också ♥ Denna bilden är en Instagrambild så några av er kanske har sett den innan.

Att fota nu i mörkret, så här på kvällen går ju inte så då är det kul att plocka fram lite bilder som jag inte har visat här på bloggen innan.

Vi har precis fått mail från skolan om åtgärder för att förhindra smittspidning av corona. För Melwin och Ludwig gäller inget ombyte vid gymnastik och ingen simundervisning. Hålla minst en armlängds avstånd till varandra. Tvätta händerna ofta och alltid innan maten. Hosta och nys i armvecket och var ute under rasten. Vid minsta symptom stannar man hemma.

Fanny som går på gymnasiet har denna veckan under två dagar övat på att ha distansundervisning för att vara förberedd på det om det skulle behövas. Högstadiet hos oss har just nu distansundervisning. Tilde som också går på gymnasiet har fått ändrade tider för att undvika trängsel på bussar och tåg. Hon kommer att börja senare på dagen en tid framöver.

Oscar är hemma med mig så hur förskolan jobbar vet jag inte. Hur har ni det hos er? Hos oss har coronafallen ökat. Mycket.

Nu är det alldeles svart utanför fönstret och det är dags för barnen att lägga sig. Ha en fin kväll. STOR KRAM

0
7

Idag bakar jag grötbröd

Hej vänner ♥ Idag var det dags för mig att fylla på frysen med bröd. Det går åt massor av bröd hemma hos oss.

Ibland köper vi bröd men det allra mesta brödet bakar jag. Långpannebröd är smidigt och grötbröd mättar bra så jag bakade några omgångar av mitt favoritbröd –Grötbröd i långpanna

Har ni testat att baka det? Det är verkligen så gott och saftigt blir det. På bilden längst upp har degen jäst i bunken i 30 minuter och efter det har jag tryckt ut degen i en långpanna. En jäsning är kvar.

Så här ser brödet ut när det är färdiggräddat. Min kamera strular fortfarande så jag fick fota med mobilen idag också.

Hoppas att ni tycker att det funkar ändå.

Egentligen är det inte min kamera som strular utan det är datorn som plötsligt inte kan läsa mitt kort. Det kortet som bilderna finns på efter att jag fotat. Tips någon?

Smaskigt med grötbröd toppat med baconost, ost och paprika.

Detta fick barnen efter skolan idag.

Recept – GRÖTBRÖD

Nu ska jag kolla på Mr Bean med Oscar. Det tycker både han och jag är roligt. Ha en fortsatt fin dag. KRAM

0
12