ANNONS

Kokoskaka med chokladtäcke

/
kokoskakan-frostingen

Hej vänner ♥ Jag är så stolt! Idag är det ju Fars dag och barnen bestämde att de skulle överraska pappa.

Jag har inte hjälpt till med något alls, de har fixat det helt själva. Oscar fick också vara med. Det känns så bra när de inte utesluter honom för visst, det är lite mer jobb att ha en 3:åring med i köket när man bakar. Ändå fick han vara med.

Barnen vet att både jag och Fredrik tycker om kokos så de bakade en saftig och god kokoskaka 😛 På toppen av kakan hade de en härlig chokladfrosting. Det älskar vi alla här hemma, det är ju så gott. Här kommer receptet :

chokladfrosting-kokoskaka

KOKOSKAKA MED CHOKLADTÄCKE ( frosting )

Följ länken för fler mjuka kakor – 35 recept på mjuka kakor

Kokoskaka

  • 100 g smör
  • 1 dl vatten
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1,5 dl kokos

Chokladfrosting : 50 g smör, 100 g färskost, 4 dl florsocker, 5 msk kakao och 2 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Kokoskaka : Smält smör. Rör ner vatten. Låt svalna lite.
  2. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ihop vetemjöl och bakpulver. Blanda ner i smeten. Rör sist ner kokos och det smälta smöret.
  3. Häll smeten i en smord och bröad springform Ø ca 24 cm. Bröa med kokos eller ströbröd.
  4. Grädda långt ner i ugnen 175° i ca 30min (kolla med en provsticka att kakan är genomgräddad) Låt sedan svalna.
  5. Chokladfrosting : Elvispa ihop alla ingredienser till frostingen. Bred ut frosting över kokoskakan. Servera kakan kylskåpskall. Tips! Ni kan toppa med strössel eller kokos över frostingen om så önskas.

En kokoskaka med frosting är festligt på Fars dag

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

frosting-choklad-kokos

Följ oss även här:FACEBOOK&INSTAGRAM

bakbloggare-svenska

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00