ANNONS

Hallonkaka

/

hallonrutor-bjuda
Hej vänner ♥

Så roligt att ses. Idag ska ni få ett riktigt lättbakat tips. På bara några minuter fixar ni världens saftigaste och godaste hallonrutor (+ tiden i ugnen) Helt fantastiska är dem och man blir faktiskt förvånad över hur något så enkelt kan bli så bra.

En enkel sockerkakssmet och frysta hallon. Det är allt. Jag gräddar alltid denna hallonkakandenna formen. Den är 30×20 cm. I den formen blir kakan perfekt, skulle eran form vara något mindre eller något större så går det också bra. Kolla med provsticka när kakan är genomgräddad. Här kommer receptet :

Hitta snabbt utan bilder – Lista med bär och rabarber och en Lista med mjuka kakor

kaka-hallon-rutor

HALLONKAKA (12 st)

Gör även en god HALLONCHEESECAKE

Recept

  • 100 g smör
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl mjölk
  • 3 dl frysta hallon

Topping : Florsocker

Gör så här

  1. Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt.
  2. Rör ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner i smeten. Rör sist ner smält smör och mjölk.
  3. Fördela ut smeten i en smord och pappersklädd ugnsform ca 30×20 cm. Tryck sönder hallonen lite. Strö ut över smeten.
  4. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 40 min (kolla med provsticka) Låt hallonkakan kallna. Skär i rutor. Toppa med florsocker innan servering.

Följ länken för fler mjuka kakor – 35 recept på mjuka kakor

hallonrutor-bakskola
Galet god hallonkaka. Detta är en ni-måste-testa kaka. KRAM

bakskola-hallonrutor

rutor-hallonkaka-saftig

Följ mig även här: FACEBOOK & INSTAGRAM

bakbloggare-svenska

Varje länk leder vidare till flera olika recept

2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00