Chokladrutor med Daim

Hej vänner ♥ Alltså jösses vilken god kaka. Min mamma tipsade mig om dessa chokladrutor och jag skrev ihop receptet för att kunna dela med mig av det till er här på bloggen. Ni måste, verkligen M-Å-S-T-E testa att baka denna godingen.
Kakan är barnsligt lättbakad men den känns ändå lyxig och proffsig när man skär upp den i rutor. De blir så snygga. Detta är chokladrutor som man gärna vill bjuda på. Daim och apelsin gör att den känns som en härlig julkaka (skär den gärna i små bitar och ställ fram på ”gottebordet”) Idag skar jag upp den i rejäla bitar och fikade den som en extra god kaka till kaffet. Det är ju helg 😛

CHOKLADRUTOR MED DAIM (ca 12 st)
Baka även goda VANILJRUTOR I LÅNGPANNA
Kaksmulor
250 g mjukt smör
2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
1 msk vaniljsocker
0,5 msk bakpulver
1 nypa salt
Fyllning : 1 apelsin (skalet) 2 ägg, 0,5 msk vaniljsocker, 1 dl strösocker och 2 dl creme fraiche 34%
Övrigt : 4 st dubbeldaim
Gör så här
- Kaksmulor : Arbeta ihop alla ingredienser till kaksmulorna. Använd tex. en stor bunke och elvisp (eller använd fingertopparna)
- Tryck ut hälften av smulorna i en bakpappersklädd smord ugnsform ca 30×20 cm.
- Fyllning : Tvätta och finriv det yttersta skalet av apelsinen. Vispa med en gaffel ihop apelsinskalet med de övriga ingredienserna till fyllningen. Fördela ut fyllning över kaksmulorna i formen.
- Hacka daim grovt. Blanda ihop daim med de sista kaksmulorna. Strö ut över fyllningen i formen.
- Grädda mitt i ugnen 200° i 35-40 min. Låt kakan kallna helt (gärna till kylskåpskallt) Skär upp i rutor. Pudra ev. över florsocker innan servering.
Fantastiska chokladrutor i Ediths Bästa
Kanske gillar du även detta – 25 SÖTA JULRECEPT

Jag och Fanny bakade chokladrutorna igår. Vi har så roligt tillsammans i köket, jag är så glad att hon vill vara med att baka.
Innan kakan hoppade in i ugnen så såg det ut så här i formen. Extra bild på formen. Smulorna var utspidda över blandningen som bland annat innehåller creme fraiche.

Här ser ni blandningen. Den ligger i mitten av kakan och smakar apelsin (kakan innehåller apelsinskal) För att bli alldeles perfekt ska kakan efter gräddning kallna helt. Ställ in den i kylskåpet några timmar. Gärna under natten. Ni kan alltså förbereda kakan i mycket god tid om ni ska bjuda på den. Härligt att slippa stressa.


Lycka till alla ni som testar att baka denna kakan.
Tryck gärna på ♥ här under. Det gör mig så glad. KRAM
Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

