ANNONS

Daimmuffins med topping

/
muffins crumble daim

Tjoho heeeej ♥ Åh jösses vad jag är glad för vet ni vad. Idag har jag bakat världens godaste muffins. Verkligen V-Ä-R-L-D-E-N-S godaste. Dessa muffins kommer inte bli gamla i frysen, det kan jag lova.

Daimmuffins med daim både i smeten och i toppingen. Så galet gott. Jag gräddade muffinsen på ganska låg värme och långt ner i ugnen för att inte daimen skulle brännas. Perfekt blev det.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med muffins och en Lista med godis och godiskakor

daimkaka-muffins

DAIMMUFFINS MED TOPPING (12 st)

Följ länken för fler muffinsrecept – 25 recept på muffins

Kaksmet

  • 125 g mjukt smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl mjölk

Övrigt : 2 st dubbeldaim

Topping : 50 g smör, 1 dl strösocker, 1 dl havregryn

Gör så här

  1. Kaksmet : Elvispa ihop smör och strösocker. Vispa sakta ner ett ägg i taget.
  2. Rör ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Blanda ner i smeten. Rör sist ner mjölk och 1 st hackad daim.
  3. Fördela ut smeten i 12 muffinsformar placerade i muffinsform.
  4. Topping : Arbeta med fingertopparna ihop smör, strösocker, havregryn och 1 st hackad daim. Täck varje muffins med toppingen.
  5. Grädda långt ner i ugnen 175° i 25-30 min (kolla med provsticka att muffinsen är genomgräddad) Låt svalna helt innan servering. Pudra florsocker över om så önskas.
daim muffins toppingen
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00