Daimmuffins med topping
Tjoho heeeej ♥ Åh jösses vad jag är glad för vet ni vad. Idag har jag bakat världens godaste muffins. Verkligen V-Ä-R-L-D-E-N-S godaste. Dessa muffins kommer inte bli gamla i frysen, det kan jag lova.
Daimmuffins med daim både i smeten och i toppingen. Så galet gott. Jag gräddade muffinsen på ganska låg värme och långt ner i ugnen för att inte daimen skulle brännas. Perfekt blev det.
Hitta snabbt utan bilder – Lista med muffins och en Lista med godis och godiskakor
DAIMMUFFINS MED TOPPING (12 st)
Följ länken för fler muffinsrecept – 25 recept på muffins
Kaksmet
- 125 g mjukt smör
- 2 dl strösocker
- 2 ägg
- 4,5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 1,5 dl mjölk
Övrigt : 2 st dubbeldaim
Topping : 50 g smör, 1 dl strösocker, 1 dl havregryn
Gör så här
- Kaksmet : Elvispa ihop smör och strösocker. Vispa sakta ner ett ägg i taget.
- Rör ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Blanda ner i smeten. Rör sist ner mjölk och 1 st hackad daim.
- Fördela ut smeten i 12 muffinsformar placerade i muffinsform.
- Topping : Arbeta med fingertopparna ihop smör, strösocker, havregryn och 1 st hackad daim. Täck varje muffins med toppingen.
- Grädda långt ner i ugnen 175° i 25-30 min (kolla med provsticka att muffinsen är genomgräddad) Låt svalna helt innan servering. Pudra florsocker över om så önskas.
0