ANNONS

Buffébröd

/
festligt-bröd-ljust

Hej kompisar ♥ Idag har jag bakat ett festligt och gott buffébröd som jag vill tipsa er om. Brödet ser arbetat och väldigt fint ut fast det är inte alls svårt att baka. Lite kavling krävs men degen är liten så det är snabbt gjort.

Jag har toppat mitt buffébröd med sesamfrön, vill ni hellre använda vallmofrön så går det lika bra. Även flingsalt är gott att ha på toppen. Sesamfön och flingsalt till exempel. Här kommer receptet :

läckert-bröd-mat

BUFFÈBRÖD (12-14 st)

Baka även mycket goda SIRAPSRUTOR

Recept

  • 2 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 50 g mjukt smör
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • ca 6 dl vetemjöl

Övrigt : Ägg, vallmofrön eller sesamfrön

Gör så här

  1. Värm mjölk till fingervarmt (37°) Lös upp jästen med mjölken (i degbunke)
  2. Tillsätt smör delat i bitar.
  3. Tillsätt salt, socker och vetemjöl. Arbeta ihop degen.
  4. Låt jäsa i bunken under bakduk i 40 min.
  5. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Kavla ut en rektangel ca 50×30 cm. Pensla degen med uppvispat ägg.
  6. Vik degen så den får tre lager (Oscar visar på bilden nedan)
  7. Skär ut ca 4 cm bitar. Lägg dem med skarven ner på en ugnsplåt. Pensla med ägg. Strö på frön. Låt jäsa under bakduk i 20 min.
  8. Grädda mitt i ugnen 200° i ca 13 min.

Ett festligt bröd som man gärna bjuder på

Hitta snabbt utan bilder – Lista med övriga bröd och en Lista med frallor

vik-bröd

Lycka till med brödbaket alla ni som testar detta receptet. Tryck gärna på ♥ här under, det gör både Oscar och mig glad. KRAM

buffebröd-vikt
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00