ANNONS

Lax med äggsås

/
4D894CC6-8515-424D-9F02-A489DE264020

Hej vänner ♥ Kan man äta äggsås till lax? Ja visst kan kan man det. Jag älskar verkligen lax och äggsås och maten tar alltid slut här hemma när jag lagar det, inte ens lite rester på tallrikarna finns det kvar.

Haha gott betyg tänker jag för barnen visar ganska tydligt vad de tycker om och inte tycker om. Lax är gott att äta kall så jag tillagar den ofta dagen innan servering, vill ni äta laxen alldeles nylagad så går det också bra. Helt efter eget tycke. Tips! – Skala potatisen dagen innan.

lax-äggsås

LAX MED ÄGGSÅS (4 port)

Fler tips – 15 MATRÄTTER TILL TALLRIKEN

LAX 

  1. Krydda 4 st laxfiléer (ca 125 g/st) med salt och vitpeppar på ena sidan. Vänd sedan på laxen och krydda med citronpeppar på andra sidan.
  2. Tillaga laxen mitt i ugnen 200° 12-14 min. Använder ni termometer ska den visa 52°

ÄGGSÅS

  • 1 dl vatten
  • 1,5 st fiskbuljongtärning
  • 3 dl grädde
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 msk hackad dill
  • 2 msk hackad gräslök
  • 3 kokta ägg
  • Salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Hetta upp vatten. Lägg i buljongtärning. Låt smälta.
  2. Rör ner grädde, creme fraiche, dill och gräslök.
  3. Skala ägg. Skiva eller tärna. Rör ner i såsen. Smaka av med salt och vitpeppar. Låt såsen småputtra medan potatisen kokar klart. Servering : Kokt potatis, lax, äggsås och grönsaker. Lax med äggsås ger inga rester

Hitta utan bilder – Lista med stuvning, såser och röror och en Lista med fisk och skaldjur

laxfile ägg sås

Till maten åt vi brödet som jag bakade igår – BUFFÈBRÖD

fantasifulla bröd
0

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00