Saffransrutor i långpanna

Hej kompisar ♥ Här ser ni kakan som jag berättade om. Nu går det snabbt mot jul och suget efter julkakor blir allt starkare. Håller ni med? Jag har inte börjat spela julmusik än men lite juliga bakverk har jag hunnit med. Denna gången gjorde jag saftiga och goda saffransrutor i långpanna (den stora långpannan som tillhör ugnen) Det blir många härliga saffranskakor att fylla frysen med.
Några av barnen här hemma är tveksamma till saffran så därför brukar jag använda 2 påsar saffran. Det ger en mild och fin saffranssmak. Vill ni göra kakan ännu juligare och med ännu mer tydlig saffranssmak så kan ni använda 3 påsar istället. Båda varianterna smakar saffran och blir mycket saftiga och goda.

SAFFRANSRUTOR (ca 30 st) En saftig långpannekaka
Kanske gillar du även detta – 25 SÖTA JULRECEPT
Recept
- 2-3 påsar saffran (0,5 g/st)
- 300 g smör
- 3 ägg
- 4,5 dl strösocker
- 12 dl vetemjöl
- 4,5 tsk bakpulver
- 4,5 dl mjölk
Topping : Florsocker
Gör så här
Använd en stor bunke när du gör smeten
- Smält smör. Låt svalna.
- Vispa ägg och strösocker pösigt. Kavla på saffranspåsarna (2 eller 3 st) med en kavel eller glas. Rör ner saffran i äggsmeten.
- Rör ihop vetemjöl och bakpulver. Blanda ner i smeten tillsammans med smält smör och mjölk.
- Häll smeten i en pappersklädd och smord djup långpanna 30×40 cm. Grädda långt ner i ugnen 175° i 30-35 min (kolla med provsticka att kakan är genomgräddad)
Låt saffranskakan svalna. Skär i valfria rutor, pudra över rikligt med florsocker innan servering.
Saftiga och goda saffransrutor som bakas i långpanna
Följ länken för fler mjuka kakor – 35 recept på mjuka kakor


Pudra saffransrutorna rejält med florsocker.
Det är både gott och påminner om snö. Lycka till alla ni som testar denna kakan. KRAM
Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor
