Saffransrutor i långpanna
Håller ni med?
Jag har inte börjat spela julmusik än men lite juliga bakverk har jag hunnit med. Denna gången gjorde jag saftiga och goda saffransrutor i långpanna (den stora långpannan som tillhör ugnen) Det blir många härliga saffranskakor att fylla frysen med.
Några av barnen här hemma är tveksamma till saffran så därför brukar jag använda 2 påsar saffran. Det ger en mild och fin saffranssmak. Vill ni göra kakan ännu juligare och med ännu mer tydlig saffranssmak så kan ni använda 3 påsar istället. Båda varianterna smakar saffran och blir mycket saftiga och goda.
SAFFRANSRUTOR (ca 30 st) En saftig långpannekaka
Kanske gillar du även detta – 25 SÖTA JULRECEPT
Recept
- 2-3 påsar saffran (0,5 g/st)
- 300 g smör
- 3 ägg
- 4,5 dl strösocker
- 12 dl vetemjöl
- 4,5 tsk bakpulver
- 4,5 dl mjölk
Topping : Florsocker
Gör så här
Använd en stor bunke när du gör smeten
- Smält smör. Låt svalna.
- Vispa ägg och strösocker pösigt. Kavla på saffranspåsarna (2 eller 3 st) med en kavel eller glas. Rör ner saffran i äggsmeten.
- Rör ihop vetemjöl och bakpulver. Blanda ner i smeten tillsammans med smält smör och mjölk.
- Häll smeten i en pappersklädd och smord djup långpanna 30×40 cm. Grädda långt ner i ugnen 175° i 30-35 min (kolla med provsticka att kakan är genomgräddad)
Låt saffranskakan svalna. Skär i valfria rutor, pudra över rikligt med florsocker innan servering.
Saftiga och goda saffransrutor som bakas i långpanna
Följ länken för fler mjuka kakor – 35 recept på mjuka kakor
Pudra saffransrutorna rejält med florsocker.
Det är både gott och påminner om snö. Lycka till alla ni som testar denna kakan. KRAM
Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor
Följ mig även här: FACEBOOK & INSTAGRAM
Varje länk leder vidare till flera olika recept