Kanelbullar när man inte orkar vänta

Hej med ett riktigt toppentips! Detta är utan tvekan årets bästa tips som ni kommer få av mig. Så bra (!!!) Tillsammans med Fanny har jag bakat kanelbullekakor som smakar väldigt likt vanliga bullar. Inte exakt som kanelbullar eftersom de inte innehåller jäst men så nära man kan komma när man istället bakar med bakpulver.

Att baka bullar med jäst tar ganska lång tid eftersom degen ska jäsa. Något som också tar tid är ju att kavla degen. Det slipper ni med dessa bullekakor. Nej, det är inte vanliga bullar men det är en snabbvariant. Dessutom funkar de fint att frysa in. De tinar snabbt i rumstemperatur.

KANELBULLEKAKOR (18 st) Går bra att frysa.

Följ länken för fler småkakor – 40 recept på småkakor

Recept

 • 0,5 msk kardemummakärnor
 • 100 g mjukt smör
 • 5 dl vetemjöl
 • 1 dl strösocker
 • 2 tsk bakpulver
 • 0,5 tsk salt
 • 2 dl mjölk

Fyllning : 75 g mjukt smör, 0,5 dl strösocker och 0,5 msk kanel

Gör så här

 1. Mortla kardemumma. Arbeta ihop alla ingredienser till en något kladdig deg. Använd tex. elvisp eller fingertopparna. Lägg degen i kylen i 10 min.
 2. Mosa ihop fyllningen med en gaffel.
 3. Rulla ut degen till ca 18 bollar. Lägg dem på en ugnsplåt. Gör en fördjupning i varje boll. Lägg i fyllning.
 4. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 10 min. Låt svalna. Pudra ev. florsocker över bullekakorna innan servering.

Kanelbullekakor är årets bästa tips

Hitta utan bilder – Lista med vetebröd & bullekakor och en Lista med småkakor

Så goda. Detta är en NI MÅSTE TESTA kaka, perfekt när man är sugen på bullar och inte orkar vänta på den långa jäsningen.

Lycka till med dessa små bullar och tryck gärna på ♥ under inlägget om ni tycker om detta receptet. KRAM

1
53

Snart får jag pudra muffinsen själv

Hej igen ♥ här kommer några bilder på min lille kompis i köket. Oscar. Han som älskar att pudra muffins med florsocker. På dessa bilder pudrar han på denna muffinsen. Det blir fint och det blir mycket! Det gäller att passa på när man får göra själv…

Snart kommer Oscar ha annat att göra på dagarna än att hänga med mig. Han ska börja på förskolan. Trots pandemin har vi tagit detta beslutet. Det var inte helt självklart men det var nödvändigt för mig och mitt företag.

Han tycker att det ska bli jätteroligt att börja på förskolan.

Vi har pratat mycket om det och vi har kollat på bilder. Den 1:a februari är det dags så först firar vi jul tillsammans och har det kul med syskonen här hemma som kommer att ha jullov.

Mammas älskling. Det är så svårt att släppa taget men jag tror att detta kommer att bli bra. Jag önskar er alla en fortsatt fin dag. KRAM

0
20

Detta gör mig så glad

Meddelanden på Instagram

Ja jag har sagt det förr och jag säger det igen. Jag har världens finaste och snällaste följare. Ni gör mig så otroligt glad med alla era hälsningar. Jag älskar att blogga och jag älskar att få kontakt med er. TACK

5
14