Kanelbullar när man inte orkar vänta
Hej med ett riktigt toppentips! Detta är utan tvekan årets bästa tips som ni kommer få av mig. Så bra (!!!) Tillsammans med Fanny har jag bakat kanelbullekakor som smakar väldigt likt vanliga bullar. Inte exakt som kanelbullar eftersom de inte innehåller jäst men så nära man kan komma när man istället bakar med bakpulver.
Att baka bullar med jäst tar ganska lång tid eftersom degen ska jäsa. Något som också tar tid är ju att kavla degen. Det slipper ni med dessa bullekakor. Nej, det är inte vanliga bullar men det är en snabbvariant. Dessutom funkar de fint att frysa in. De tinar snabbt i rumstemperatur.
KANELBULLEKAKOR (18 st) Går bra att frysa.
Följ länken för fler småkakor – 40 recept på småkakor
Recept
- 0,5 msk kardemummakärnor
- 100 g mjukt smör
- 5 dl vetemjöl
- 1 dl strösocker
- 2 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 2 dl mjölk
Fyllning : 75 g mjukt smör, 0,5 dl strösocker och 0,5 msk kanel
Gör så här
- Mortla kardemumma. Arbeta ihop alla ingredienser till en något kladdig deg. Använd tex. elvisp eller fingertopparna. Lägg degen i kylen i 10 min.
- Mosa ihop fyllningen med en gaffel.
- Rulla ut degen till ca 18 bollar. Lägg dem på en ugnsplåt. Gör en fördjupning i varje boll. Lägg i fyllning.
- Grädda mitt i ugnen 225° i ca 10 min. Låt svalna. Pudra ev. florsocker över bullekakorna innan servering.
Kanelbullekakor är årets bästa tips
Hitta utan bilder – Lista med vetebröd & bullekakor och en Lista med småkakor
Så goda. Detta är en NI MÅSTE TESTA kaka, perfekt när man är sugen på bullar och inte orkar vänta på den långa jäsningen.
Lycka till med dessa små bullar och tryck gärna på ♥ under inlägget om ni tycker om detta receptet. KRAM