Ostkex med sesamfrön

Hej med ett supertips! Det är enkelt, det är smart och det är galet gott. Släng inte den sista biten av osten. Av ostskalkar kan ni gör mycket gott tex. kan ni göra dessa ”jösses så goda” ostkexen (eller ostkakor kan man också kalla dem)

Jag älskar verkligen ostkex det är så gott. Baka dem med äkta smör och inte med margarin. Det gör så mycket för smaken om ni använder smör. Nu är mina ostkex slut och uppätna så jag kommer att riva en bit ost till för att göra en andra omgång. Ni kan äta ostkex som snacks, på ostbricka, buffé eller till soppa till exempel. Här finns en EXTRA BILD

Följ länken för fler recept på bröd – 50 brödrecept

OSTKEX MED SESAMFRÖN (ca 25 st)

Testa även att göra goda SMÖRDEGSPINNAR

Recept

  • 50 g mjukt smör
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 krm bakpulver
  • 2 dl riven ost (mild eller stark)

Topping : Ägg, sesamfrön och flingsalt

Gör så här 

  1. Arbeta ihop allt till en deg. Använd tex. elvisp först och tryck sedan ihop degsmulorna med fingertopparna så det blir en deg.
  2. Rulla ut bollar (stora som studsbollar) Platta till. Lägg dem på en ugnsplåt. Pensla med uppvispat ägg. Strö på sesamfrön och flingsalt. Tryck till försiktigt så det fastnar.
  3. Grädda mitt i ugnen 200° tills fin färg (10-12 min)

En ostskalk blir fantastiska ostkex

Man kan även göra ostfyllda vallmofrallor och mac`n cheese av ostskalkar. Bilder nedan.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med övriga bröd och en Lista med fyllda och smaksatta bröd

0
19

Tips till advent

Hej vänner.

Nu går det snabbt mot jul och på söndag är det ju 1:a advent. Självklart vill vi ge er lite idéer på vad ni kan göra för gott att fira in julen med, både godis och bakverk som vi tycker mycket om och som är jul för oss. Våra favoriter.

Längst ner i detta inlägget lägger jag in länkar som leder er vidare till olika recept. Hoppas att ni ska tycka om dem ♥

Lycka till med det som ni testar önskar jag och min lille tomtenisse Oscar.

Kram från oss!

Länkarna leder vidare till flera olika recept

0
14

Kanelbullar när man inte orkar vänta

Hej med ett riktigt toppentips! Detta är utan tvekan årets bästa tips som ni kommer få av mig. Så bra (!!!) Tillsammans med Fanny har jag bakat kanelbullekakor som smakar väldigt likt vanliga bullar. Inte exakt som kanelbullar eftersom de inte innehåller jäst men så nära man kan komma när man istället bakar med bakpulver.

Att baka bullar med jäst tar ganska lång tid eftersom degen ska jäsa. Något som också tar tid är ju att kavla degen. Det slipper ni med dessa bullekakor. Nej, det är inte vanliga bullar men det är en snabbvariant. Dessutom funkar de fint att frysa in. De tinar snabbt i rumstemperatur.

KANELBULLEKAKOR (18 st) Går bra att frysa.

Följ länken för fler småkakor – 40 recept på småkakor

Recept

  • 0,5 msk kardemummakärnor
  • 100 g mjukt smör
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl mjölk

Fyllning : 75 g mjukt smör, 0,5 dl strösocker och 0,5 msk kanel

Gör så här

  1. Mortla kardemumma. Arbeta ihop alla ingredienser till en något kladdig deg. Använd tex. elvisp eller fingertopparna. Lägg degen i kylen i 10 min.
  2. Mosa ihop fyllningen med en gaffel.
  3. Rulla ut degen till ca 18 bollar. Lägg dem på en ugnsplåt. Gör en fördjupning i varje boll. Lägg i fyllning.
  4. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 10 min. Låt svalna. Pudra ev. florsocker över bullekakorna innan servering.

Kanelbullekakor är årets bästa tips

Hitta utan bilder – Lista med vetebröd & bullekakor och en Lista med småkakor

Så goda. Detta är en NI MÅSTE TESTA kaka, perfekt när man är sugen på bullar och inte orkar vänta på den långa jäsningen.

Lycka till med dessa små bullar och tryck gärna på ♥ under inlägget om ni tycker om detta receptet. KRAM

1
53