ANNONS

Ostkex med sesamfrön

/
ostkakor

Hej med ett supertips! Det är enkelt, det är smart och det är galet gott. Släng inte den sista biten av osten. Av ostskalkar kan ni gör mycket gott tex. kan ni göra dessa ”jösses så goda” ostkexen (eller ostkakor kan man också kalla dem)

Jag älskar verkligen ostkex det är så gott. Baka dem med äkta smör och inte med margarin. Det gör så mycket för smaken om ni använder smör. Nu är mina ostkex slut och uppätna så jag kommer att riva en bit ost till för att göra en andra omgång. Ni kan äta ostkex som snacks, på ostbricka, buffé eller till soppa till exempel.

Här finns en EXTRA BILD

ostkex

OSTKEX MED SESAMFRÖN (ca 25 st)

Testa även att göra goda SMÖRDEGSPINNAR

Recept

  • 50 g mjukt smör
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 krm bakpulver
  • 2 dl riven ost (mild eller stark)

Topping : Ägg, sesamfrön och flingsalt

Gör så här 

  1. Arbeta ihop allt till en deg. Använd tex. elvisp först och tryck sedan ihop degsmulorna med fingertopparna så det blir en deg.
  2. Rulla ut bollar (stora som studsbollar) Platta till. Lägg dem på en ugnsplåt. Pensla med uppvispat ägg. Strö på sesamfrön och flingsalt. Tryck till försiktigt så det fastnar.
  3. Grädda mitt i ugnen 200° tills fin färg (10-12 min)

En ostskalk blir fantastiska ostkex

Man kan även göra ostfyllda vallmofrallor och mac`n cheese av ostskalkar. Bilder nedan.

ost matsmart

Hitta snabbt utan bilder – Lista med övriga bröd och en Lista med fyllda och smaksatta bröd

matsmart resterna
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00