ANNONS
Integritet på Tailsweep

Nutellafudge

/

Hej vänner, så roligt att ses ♥ Hoppas att veckan har börjat bra. Snön som föll hos oss igår är borta idag. Nutellafudge var det som jag kokade ihop på 1:a advent. Alltså hur gott? Fantastiskt gott! Fudgen har stått i kylen under natten och stelnat ordentligt. Efter ungefär 1 timme så kan man provsmaka lite om man vill, men stressa inte den kan ligga i kylen flera timmar innan ni skär upp den.

Har ni testat att röra ner nutella i fudge någon gång. Det blir en så galet god smak, en mild nötsmak och en känsla av ”herrejösses jag äter upp alla själv” haha ja så känns det. Det går inte att ta bara en. Det lovar jag.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med godis och godiskakor

NUTELLAFUDGE (ca 30 st)

Kanske gillar du även detta –Många tips till JUL ♥

Recept

  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1,5 dl ljus sirap
  • 50 g smör
  • 1 msk kakao
  • 2 dl nutella

Gör så här

  1. Koka ihop allt utom nutella. Koka under omrörning till 125°(eller gör kulprovet)
  2. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner nutella och låt den smälta.
  3. Häll blandningen i tex. en glassburk täckt med plast eller bakplåtspapper (eller en annan liten form, tex. en brödform) Formen avgör hur tjocka fudgebitarna blir.

Ställ in nutellafudge i kylen i minst 1 timme. Eller längre, tex. under natten. Skär sedan upp i valfria bitar. Servera nutellafudge rumsvarm.

Jag äter upp alla nutellafudge själv

Mer gott! – Nutellakladdkaka och Nutellasemifreddo

Här tog jag en bild igår när jag rörde ner nutella i blandningen som hade kokat till 125°

Lycka till alla ni som testar att göra denna goda nutellafudgen. Tryck gärna på ♥ här under om ni gillar detta receptet. KRAM

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00