ANNONS

Kulprovet

/
kulprovet

Hej ♥ Nu när det kokas en hel del kola och fudge inför jul så förklarar jag här i ett separat inlägg vad kulprovet är för något.

Kulprov är ett knep som man kan använda när man kokar kola och fudge och inte har en termometer. Att använda termometer ger bäst resultat men ett kulprov funkar också bra.

KULPROV =Droppa lite kokt kolasmet i kallt vatten. Stelnar smeten och går att rulla till en kula är kolan färdigkokt. Stelnar inte smeten så behöver du koka kolan lite till.

Om ni köper en termometer så vill jag tipsa om att det finns ballongvispar med inbyggd termometer. Ni ser min på bilden. Det är perfekt att använda en sådan när man gör tex. julkola eftersom det är enkelt att röra runt kolasmeten samtidigt som man kan hålla koll på temperaturen.

Lycka till med godistillverkningen. KRAM

Följ mig även här:FACEBOOK&INSTAGRAM

söta kategorier ediths

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00