Inlägget innehåller annonslänkar
Gammaldags spröda fudge

Hej ♥ Något som hör hemma på traditionella julbord är spröda sockriga fudge tycker jag. Håller ni med? Jag älskar verkligen detta julgodiset som smälter i munnen. Mmmm vad gott det är!
Spröda fudge är verkligen enkla att göra, de innehåller vanliga ingredienser som ofta finns hemma. Socker, grädde, smör, kakao och lite vaniljsocker. Det är allt. Jag använder alltid termometer när jag kokar fudge med det går även bra att göra kulprovet istället.
Tallriken kommer från Cervera. Ni hittar den HÄR

SPRÖDA SÖTA FUDGE (ca 40 st)
Kanske gillar du även detta – Många tips till JUL♥
Recept
- 3 dl strösocker
- 2 dl vispgrädde
- 50 g smör
- 0,5 dl kakao
- 1 msk vaniljsocker
Gör så här
- Koka under omrörning ihop strösocker och grädde. Koka till 122°
- Drag kastrullen åt sidan. Rör ner smör, kakao och vaniljsocker.
- Häll smeten i en plast eller pappersklädd liten form. Tex. en glassburk eller brödform. Låt fudgen stelna i kylen. Skär sedan i små bitar.
Spröda fudge blir en sockrig favorit på julbordet
Mer gott till Jul – Omelett Jansson & Köttbullar

Här ser ni glasslådan som jag lät min fudge stelna i. Först hade jag klätt lådan med bakplåtspapper. Ni kan använda vilken liten form som helst, bara den har kanter.
Hitta utan bilder – Lista med godis och godiskakor


Hoppas att ni är många som kommer att göra detta goda julgodiset till jul. Det skulle vara så roligt tycker jag. KRAM
