Chokladbollskladdkaka
Hej kompisar ♥ Idag ska ni få ett nytt topprecept av mig och Oscar. Vad tycker vi om kladdkaka? Gooooott!!
Vad tycker vi om chokladbollar? Gott Gott Gott! Och nu kommer den tredje… vad tror vi om att kombinera dessa två favoriter? Ja, så klart. Gaaaalet gott! Haha ja det är verkligen det. Galet gott! Kladdkaka som gifter sig med chokladbollssmet blir en chokladbollskladdkaka ♥ Detta måste ni testa.
Hitta snabbt utan bilder – Lista med kladdkakor
CHOKLADBOLLSKLADDKAKA
Kanske gillar du även detta – 30 recept på kladdkaka
Kladdkaka
- 125 g smör
- 3 ägg
- 3 dl strösocker
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 msk vaniljsocker
- 5 msk kakao
Chokladboll
- 150 g mjukt smör
- 4 dl havregryn
- 1,5 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 3 msk kakao
- 1,5 msk kallt kaffe (kokt)
Topping : Pärlsocker
Gör så här
- Kladdkaka : Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner vetemjöl, vaniljsocker och kakao. Rör ner smält smör.
- Häll kladdkakssmeten i en smord springform Ø ca 24 cm. Grädda mitt i ugnen 150° i 30 min. Låt kladdkakan svalna helt tex. i kylen.
- Chokladboll : Elvispa ihop alla ingredienser.
- Fördela ut chokladbollssmet över kladdkakan. Toppa med pärlsocker. Servera kladdkakan kylskåpskall med tex. vispad grädde.
Ett topprecept som ni måste testa
Mer gott – After Eight chokladbollar och Havrebollar
Chokladbollskladdkakan kan med fördel bakas 1-2 dagar innan servering. Ni kan sedan pudra lite florsocker under kladdkakan så att den enkelt går att skära i fina bitar. Då fastnar den inte på uppläggningsfatet.
Lycka till alla ni som testar denna galet goda chokladbollekladdkakan 😛 Stor kram från oss!
Fler chokladbollsrecept – 11 recept på chokladbollar