ANNONS

Chokladbollskladdkaka

/
chokladbollekladdkaka

Hej kompisar. Idag ska ni få ett nytt

topprecept

av mig och Oscar. Vad tycker vi om kladdkaka? Gooooott!!

Vad tycker vi om chokladbollar? Gott Gott Gott! Och nu kommer den tredje… vad tror vi om att kombinera dessa två favoriter? Ja, så klart. Gaaaalet gott!

Haha ja det är verkligen det. Galet gott! Kladdkaka som gifter sig med chokladbollssmet blir en chokladbollskladdkaka ♥ Detta måste ni testa.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kladdkakor

kladdkaka chokladbolls

CHOKLADBOLLSKLADDKAKA

Kanske gillar du även detta – 30 recept på kladdkaka

Kladdkaka

  • 125 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 5 msk kakao

Chokladboll

  • 150 g mjukt smör
  • 4 dl havregryn
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 1,5 msk kallt kaffe (kokt)

Topping : Pärlsocker

Gör så här

  1. Kladdkaka : Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner vetemjöl, vaniljsocker och kakao. Rör ner smält smör.
  2. Häll kladdkakssmeten i en smord springform Ø ca 24 cm. Grädda mitt i ugnen 150° i 30 min. Låt kladdkakan svalna helt tex. i kylen.
  3. Chokladboll : Elvispa ihop alla ingredienser.
  4. Fördela ut chokladbollssmet över kladdkakan. Toppa med pärlsocker. Servera kladdkakan kylskåpskall med tex. vispad grädde.

Mer gott – After Eight chokladbollar och Havrebollar

chokladbollar kladdkakan

Chokladbollskladdkakan kan med fördel bakas 1-2 dagar innan servering. Ni kan sedan pudra lite florsocker under

kladdkakan

så att den enkelt går att skära i fina bitar.

Då fastnar den inte på uppläggningsfatet.

Lycka till alla ni som testar denna galet goda chokladbollekladdkakan 😛 Stor kram från oss!

chokladbollskladdkaka

Följ oss även här:FACEBOOK&INSTAGRAM

söta kategorier ediths

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00