ANNONS

Italiensk köttfärslimpa

/
pizzaköttfärslimpa

Hej kompisar ♥ Igår höll jag mig borta från internet och firade min födelsedag hela dagen. Jag lovade ju att berätta för er hur många år jag fyller (fyllde) Jag är decemberbarn och igår fyllde jag 44 år.

Idag gjorde jag Italiensk köttfärslimpa till middag. Det är en stor favorit hemma hos oss, den är så smakrik och god. Som sås använder jag köpt tacosås. Det är smidigt.

oregano köttfärslimpa

ITALIENSK KÖTTFÄRSLIMPA (ca 4 port)

Följ länken för fler köttfärsrecept – 30 recept med köttfärs

Köttfärslimpa

  • 1 ägg
  • 0,5 dl havregryn
  • 1 dl vatten
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk potatismjöl
  • 0,5 msk salt
  • 0,5 msk torkad oregano (smulad)
  • 0,5 msk fryst basilika
  • 2 msk mixad gul lök
  • 2 krm vitpeppar
  • 500 g köttfärs

Topping : Soya och ost

Sås : 1 eller 2 burkar tacosås (valfri styrka)

Gör så här

  1. Rör ihop allt utom köttfärs. Låt svälla i 10 min. Blanda sedan in köttfärsen.
  2. Forma färsen till en köttfärslimpa och lägg den i en smord ugnsform. Pensla med valfri mängd soya.
  3. Tillaga mitt i ugnen 175° i 20 minuter.
  4. Tag ut köttfärslimpan ur ugnen. Höj till 225° Häll bort ev stekspad. Täck köttfärslimpan med ostskivor. Häll valfri mängd tacosås runt köttfärslimpan.
  5. Ställ in i ugnen igen 225° Låt köttfärslimpan bli helt klar och låt osten få fin färg (ca 20 min) Skär ett snitt i limpan för att se att den är färdig. Servera köttfärslimpan med tex. pasta, ris eller potatismos

En smakrik och god köttfärslimpa

Hitta utan bilder – Lista med kött och köttfärs

italiensk köttfärslimpa

Mitt sällskap vid bordet tycker att smält ost är det läskigaste som finns så därför täckte jag bara halva köttfärslimpan med ost. Smaklig måltid och lycka till alla ni som testar detta receptet. KRAM

köttfärs oregano limpa

Följ mig även här: FACEBOOK & INSTAGRAM

hemma-bröd-baka

Varje länk leder vidare till flera olika recept

2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00