ANNONS

Vitlöksbröd med potatis

/
vitlöksfrallor

Hej kompisar ♥ Jättekul att se er så här på juldagen, dagen efter julafton. Hoppas att ni har en riktigt fin julhelg, god mat och kanske har ni det lite mindre stressigt denna julen? Så känner jag i år. Det blev inte som vanligt och det gjorde att många krav försvann från den ”perfekta” julen.

Idag har vi haft det lugnt och skönt. Jag har bakat en ny variant av potatisfrallor (potatisbröd är ju något som jag älskar) Denna gången bakade jag mina potatisfrallor som vitlöksbröd och det blev så gott! Det skulle vara jättekul om ni vill testa att baka detta brödet. Här kommer recepet.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med övriga bröd och en Lista med frallor

vitlöksbullar frallor

VITLÖKSBRÖD MED POTATIS (ca 12 st)

Baka även ett långpannebröd med vitlök

Recept

  • ca 300 g kokt potatis
  • 2,5 dl vatten
  • 0,75 dl rapsolja
  • 25 g jäst
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • ca 7 dl vetemjöl

Topping : 1 msk rapsolja, 2 vitlöksklyftor och flingsalt

Gör så här

  1. Mosa kokt potatis (använd tex. en gaffel)
  2. Värm vatten och rapsolja till fingervarmt (37°) Lös upp jästen med blandningen. Arbeta in salt, strösocker, potatis och vetemjöl.
  3. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
  4. Arbeta ut ca 12 bullar. Lägg dem på en ugnsplåt. Låt jäsa under bakduk i 30 min.
  5. Rör ihop rapsolja och pressad vitlök. Pensla bullarna med vitlöksoljan. Toppa med valfri mängd flingsalt.
  6. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 12 min. Låt svalna.

Att baka vitlöksbröd med potatis är enkelt

Baka även mina goda OSTFRALLOR MED POTATIS

bröd vitlökssmak

Fluffiga, fina potatisfrallor med vitlökssmak. Ett riktigt festbröd som man gärna bjuder på. Lycka till med detta vitlöksbrödet. KRAM

vitlöksbrödets
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00