ANNONS
Integritet på Tailsweep

Saffransscones

/
saffransscones

Hej nu ses vi äntligen ♥ Idag använde jag den sista påsen med saffran som jag hade kvar efter julbaket. Jag gjorde saffransscones till frukost. Mums vad gott och vad juligt det smakade, jag hade en påse saffran och det blev lagom till 2 brödkakor som jag delade i 8 delar.

8 bröd i denna familjen räcker inte långt, barnen tyckte att jag skulle ha bakat många fler. En bit var fick vi i alla fall, de smakade lussebullar tyckte Tilde. Väldigt gott.

saffransbröd

SAFFRANSSCONES – 2 brödkakor (delas i 8 delar)

Kanske gillar du även detta – Många tips till JUL  ♥

Recept

  • 50 g smör
  • 1 paket saffran (0,5 g)
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 1,75 dl mjölk

Gör så här

  1. Dela smör i bitar. Arbeta med fingertopparna ihop allt utom mjölk. Arbeta sedan in mjölken i degen.
  2. Dela degen i 2 delar. Arbeta med mjölad hand ut två runda kakor Ø ca 12 cm.
  3. Snitta ett kors i brödkakorna. Nagga. Grädda mitt i ugnen 250° i ca 10 min.

Saffran i scones smakar Jul

Hitta utan bilder – Lista med bakpulverbröd och kalljäst

scones saffran

Några äppelklyftor som pålägg blir färgglatt och gott. Lycka till med brödbaket alla ni som testar detta receptet på saffransscones. KRAM

saffrans scones
2

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00