Helstekt fläskytterfilé
Hej kompisar, idag med världens smidigaste tips. Det allra enklaste sättet att tillaga fläskytterfilé är att tillaga den i ugnen. Stek köttet först i en stekpanna och låt det sedan bli klart i ugnen.
Exakt hur länge ytterfilén behöver vara i ugnen varierar. Det är tjockleken på köttet och hur mycket du steker det i stekpannan som avgör. Använd en termometer, när temperaturen visar 70° är köttet perfekt. Detta är min allra enklaste variant av helstekt fläskytterfilé som jag endast kryddar med salt och peppar. Här kommer beskrivningen :
HELSTEKT FLÄSKYTTERFILÉ (Innertemperatur 70°)
Laga även fläskytterfilé i gräddig svampsås
Recept
- Fläskytterfilé
- Salt och vitpeppar
- Smör
Gör så här
- Putsa en fläskytterfilé i valfri storlek. Salta och peppra.
- Hetta upp stekpannan. Smörstek fläskytterfilén runt om tills fin yta.
- Lägg över i en ugnsform. Stoppa in mitt i ugnen 200° tills ytterfilén har en innertemperatur på 70°
- Låt köttet vila minst 5 min innan det skivas upp. Tillaga gärna fläskytterfilé dagen innan servering. Perfekt kött att servera på buffé 😀
Helstekt fläskytterfilé är mycket gott och enkelt
Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs
Med en vass kniv går det snabbt och lätt att skiva upp den helstekta fläskytterfilén. Lycka till och tryck gärna på hjärtat här under om ni gillar detta receptet. KRAM