Rårakor

Hej vänner ♥ Här är det vitt och fint ute idag, vi har fått snö. Det känns så skönt när det blir ljusare och ja ni vet ju vad jag tycker, det blir så roligt att fota då. Idag har jag och Oscar tagit ett gäng bilder till ett recept som jag tycker saknas här inne. Rårakor. Jag lagar det ofta men än har det inte blivit av att jag har bloggat om det.

Idag gör jag det, idag bloggar jag om rårakor 😛 Det är ju något av det enklaste man kan laga. Receptet har jag skrivit till 1 st råraka och det kan ni ju enkelt öka på med det antalet rårakor ni önskar. Om ni skalar några potatisar och låter dem ligga i vatten så kan var och en riva en potatis och steka den själv (om ni är många i familjen och alla inte äter samtidigt)

RÅRAKOR (1 st)

Gör även frasiga RAGGMUNKAR

Recept

 • 1 stor potatis
 • 1 krm salt
 • Smör

Gör så här

 1. Skala och grovriv potatis. Blanda med salt (1 stor potatis ger 1 st råraka)
 2. Hetta upp stekpannan. Lägg i en klick smör och låt smälta. Lägg i den rivna potatisen. Platta till med en stekspade.
 3. Stek rårakor gyllene på medelvärme i ca 3 min.
 4. Vänd och stek ca 2 minuter på andra sidan. Använd tex. stekspade eller vänd över rårakan på en assiette och lägg sedan tillbaka den i stekpannan och stek klart. Servera rårakor med tex. stekt bacon och lingonsylt.

Var och en steker enkelt sina egna rårakor

Hitta utan bilder – Lista med soppor, potatis & grönsaker

Använd 1 stor potatis (eller 2 små) till varje råraka. Salta efter eget tycke, ca 1 krm/potatis. Skölj inte den rivna potatisen. Stärkelsen håller ihop rårakan när ni steker den.

Platta ut den den rivna potatisen så den blir en stor potatiskaka (råraka) Lycka till alla ni som testar detta receptet. KRAM

0
11

Helstekt fläskytterfilé

Hej kompisar, idag med världens smidigaste tips. Det allra enklaste sättet att tillaga fläskytterfilé är att tillaga den i ugnen. Stek köttet först i en stekpanna och låt det sedan bli klart i ugnen.

Exakt hur länge ytterfilén behöver vara i ugnen varierar. Det är tjockleken på köttet och hur mycket du steker det i stekpannan som avgör. Använd en termometer, när temperaturen visar 70° är köttet perfekt. Detta är min allra enklaste variant av helstekt fläskytterfilé som jag endast kryddar med salt och peppar. Här kommer beskrivningen :

HELSTEKT FLÄSKYTTERFILÉ (Innertemperatur 70°)

Laga även fläskytterfilé i gräddig svampsås

Recept

 • Fläskytterfilé
 • Salt och vitpeppar
 • Smör

Gör så här

 1. Putsa en fläskytterfilé i valfri storlek. Salta och peppra.
 2. Hetta upp stekpannan. Smörstek fläskytterfilén runt om tills fin yta.
 3. Lägg över i en ugnsform. Stoppa in mitt i ugnen 200° tills ytterfilén har en innertemperatur på 70°
 4. Låt köttet vila minst 5 min innan det skivas upp. Tillaga gärna fläskytterfilé dagen innan servering. Perfekt kött att servera på buffé 😀

Helstekt fläskytterfilé är mycket gott och enkelt

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs

Med en vass kniv går det snabbt och lätt att skiva upp den helstekta fläskytterfilén. Lycka till och tryck gärna på hjärtat här under om ni gillar detta receptet. KRAM

2
17

Inlägget innehåller annonslänkar

Hjälp mig att planera

Hej vänner ❤️ Ja nu är det nya året här och det går snabbt mot förskolestarten för Oscar. Ibland längtar han och vill börja nu! Eller helst igår.. Sekunden efter så vill han inte börja alls. Jag förstår att han är nervös, det är ju inte konstigt. Det är så mycket som är nytt och spännande.

Nu när jag kommer att ha mer tid till att fylla på med recept här på bloggen så skulle jag jättegärna vilja veta vad ni tycker. Vilka recept har ni testat? Vad tyckte ni om de recepten? Bra eller dåliga? Vad saknar ni? Vad vill ni ser mer av? Vad är bra? Vad kan bli bättre? Berätta gärna.

Min hoodie hittar ni på ginatricot HÄR (det finns även trousers som passar till)

Jag ställde liknande frågor på min sida på Instagram igår och fick en hel del spännande svar. Det känns jätteroligt och det hjälper verkligen mig att kunna planera för kommande blogginlägg.

Gå gärna in på Instagram @madameedithblogg och fyll på med fler förslag. Eller lämna en kommentar här.

Jag ställde även denna frågan i en story på Instagram. Vilka recept gillar ni bäst? MAT eller BAKVERK och det var jättemånga som ville se mer matrecept här på bloggen. Känner ni likadant?

Jag fick även in önskemål om att visa mer inredning. Ja det blev många frågor nu som jag öste över er, ni som vill svara är så välkomna att göra det. KRAM

2
15