ANNONS
Integritet på Tailsweep

Rårakor

/

Hej vänner ♥ Här är det vitt och fint ute idag, vi har fått snö. Det känns så skönt när det blir ljusare och ja ni vet ju vad jag tycker, det blir så roligt att fota då. Idag har jag och Oscar tagit ett gäng bilder till ett recept som jag tycker saknas här inne. Rårakor. Jag lagar det ofta men än har det inte blivit av att jag har bloggat om det.

Idag gör jag det, idag bloggar jag om rårakor 😛 Det är ju något av det enklaste man kan laga. Receptet har jag skrivit till 1 st råraka och det kan ni ju enkelt öka på med det antalet rårakor ni önskar. Om ni skalar några potatisar och låter dem ligga i vatten så kan var och en riva en potatis och steka den själv (om ni är många i familjen och alla inte äter samtidigt)

RÅRAKOR (1 st)

Gör även frasiga RAGGMUNKAR

Recept

  • 1 stor potatis
  • 1 krm salt
  • Smör

Gör så här

  1. Skala och grovriv potatis. Blanda med salt (1 stor potatis ger 1 st råraka)
  2. Hetta upp stekpannan. Lägg i en klick smör och låt smälta. Lägg i den rivna potatisen. Platta till med en stekspade.
  3. Stek rårakor gyllene på medelvärme i ca 3 min.
  4. Vänd och stek ca 2 minuter på andra sidan. Använd tex. stekspade eller vänd över rårakan på en assiette och lägg sedan tillbaka den i stekpannan och stek klart. Servera rårakor med tex. stekt bacon och lingonsylt.

Var och en steker enkelt sina egna rårakor

Hitta utan bilder – Lista med soppor, potatis & grönsaker

Använd 1 stor potatis (eller 2 små) till varje råraka. Salta efter eget tycke, ca 1 krm/potatis. Skölj inte den rivna potatisen. Stärkelsen håller ihop rårakan när ni steker den.

Platta ut den den rivna potatisen så den blir en stor potatiskaka (råraka) Lycka till alla ni som testar detta receptet. KRAM

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00