ANNONS

Buljongkokt potatis

/
buljong potatis

Hej ♥ Nu ses vi igen. Det känns jättekul, hoppas att ni också tycker det. Idag ska ni få ett riktigt toppentips av mig. Mmmm.. alltså så smakrikt och gott så jag skulle kunna leva på bara potatis om jag tillagade den så här varje gång. Vad är det som är speciellt med denna potatisen?

Jo det är en buljongkokt potatis, jag har alltså kokat den i en buljong. Är det knepigt att göra en buljong? Nej, det är det inte. 5 dl vatten och 2 buljongtärningar, det är allt. Då har ni en buljong med mycket smak. Koka sedan potatisen i buljongen så smakar den fantastiskt gott. För att göra det extra festigt kan man vända runt den kokta potatisen i örter och sedan toppa med flingsalt. Enkelt och gott.

potatis smaksätta

BULJONGKOKT POTATIS (ca 2 port)

Gör även en god STUVAD POTATIS

Recept

  • 0,5 kg potatis (fast sort)
  • 5 dl vatten
  • 2 buljongtärningar (tex. grönsak eller kyckling)

Övrigt : Tex. fryst persilja, dill eller gräslök. Flingsalt

Gör så här

  1. Skala potatis. Dela i grova bitar.
  2. Koka upp vatten. Lägg i buljongtärningar och låt dem smälta.
  3. Småkoka potatisen i buljongen tills potatisen är mjuk. Häll av vattnet. Blanda runt potatisen med örter om så önskas. Toppa med flingsalt. Njut sedan av en fantastisk smakrik potatis. Buljongkokt potatis är gott till tex. korv eller kassler

Enkel matlagning när den smakar som bäst

Hitta utan bilder – Lista med soppor, potatis & grönsaker

buljongkokta potatisar
koka potatis buljong

Grova bitar potatis kokar i en smakrik buljong. Vänd den färdigkokta potatisen i de örter ni har i frysen. Persilja, dill eller gräslök. Allt blir gott. Lycka till och vill ni göra mig glad så tryck gärna på hjärtat här under. KRAM

buljongkokt potatis
världens godaste potatisar
2
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00